3 manieren waarop Lady Gaga’s “The Cure” het leven met fibromyalgie weerspiegelt

DOOR JULIA NELSON

Beroemde zangeres Lady Gaga onthulde dat ze in 2007 aan chronische pijn leed. En dat jaar bleef ze op de hoogte van het nieuws. Als 11-jarige fibromyalgie-lijder werd ik nieuwsgierig naar de invloed van deze ziekte op haar muziekcarrière. Er zijn veel manieren om de tekst van een nummer te beschrijven. Ik heb Gaga’s nummer “The Cure” op verschillende manieren geanalyseerd. En elke keer heb ik ontdekt dat de tekst van dit lied de worsteling van een persoon met fibromyalgie vertegenwoordigt.

De drie fundamentele redenen waarom ik dit lied als een strijd beschouw voor mensen met fibromyalgie zijn:

Er is inspanning nodig om eenvoudige taken uit te voeren

De openingszin van het nummer is “Ik zal je uitkleden omdat je moe bent.” En aan het einde zegt hij: “wrijf over je voeten, je handen, je benen / laat mij er voor zorgen schat / sluit je ogen, ik ga je favoriete liedje zingen / ik heb je dat slaapliedje geschreven”

Naar mijn mening presenteren al deze lijnen de toestand van fibromyalgie. Het is een feit dat alle normale en eenvoudige taken verschijnen als een uitdaging bij fibro. Ik heb echter geluk dat mijn pijn niet meer zo hevig is als vroeger. Maar soms is plotselinge pijn nog steeds ondraaglijk. Het staat me niet toe om eenvoudige dingen te doen, zoals post beantwoorden, mijn eigen eten koken of naar de les gaan. Daarnaast heb ik mijn goede vrienden en familie nodig om me op deze dagen te ondersteunen.

De meest getroffen delen van mijn lichaam zijn mijn rug, schouders en nek. En ik zou zeggen dat “massage” op dagen van pijn het beste cadeau ooit zou zijn. En dit liedje zegt al die dingen. Daarom denk ik dat alle mensen met fibromyalgie hetzelfde voelen voor dit nummer.

Leven met onzichtbare chronische pijn is erg moeilijk

Naar mijn mening is de betekenis van een enkele regel uit Lady Gaga’s “The Cure”: “Zing een lied om de pijn van iemand op wie je verliefd bent los te laten”.

Het andere moeilijke aan fibromyalgie is dat het geen goed behandelingsproces heeft. Er zijn medicijnen die pijn helpen verlichten. Ook kan het veranderen van uw levensstijl de pijn helpen verlichten. En Lady Gaga legt het uit door te zeggen “kan de remedie niet vinden”.

Het doet echt pijn om te weten dat je geliefde een leven moet leiden met ongeneeslijke pijn. Het geeft mij ook dezelfde pijn. Ik geloof dat als er een optie is om de pijn weg te nemen, mijn moeder al mijn pijn zou wegnemen. Ze voelt mijn pijn en wil er alles aan doen om mij te ontlasten. Ik zag mijn vader lijden onder mijn pijn.

“The Cure” lijkt mij hartverwarmende woorden van mijn dierbaren als ik diepe pijn heb. De woorden van het lied troosten me. En het lijkt erop dat iemand zich echt zorgen over mij maakt. Mijn ondersteuningssysteem probeert alles te doen wat mij troost. En alles wat ze voor me wilden, was normaal zijn.

Liefde kan pijn niet genezen, maar lijkt te genezen

Het nummer heeft prachtige teksten: “Ik zal je genezen met mijn liefde” / “Belofte, ik zal de genezing zijn”.

Het is echter ook waar dat fibromyalgiepijn niet kan worden “verholpen”. Er zijn verschillende manieren om pijn te verlichten. Maar het kan niet volledig worden genezen. Daarom zorgt de “liefde” van uw ondersteuningssysteem ervoor dat u zich gelukkig voelt en ontspant.

Het is eerder alsof dit lied het belang van liefde en steun voor iemand met een chronische ziekte uitlegt. Het andere feit over fibromyalgie is dat het een onzichtbare pijn is. Een persoon lijkt blijkbaar normaal te zijn. Maar in werkelijkheid lijdt hij aan diepe en constante pijn. Als gevolg hiervan duurt het vaak lang voordat goede vrienden en familie uw toestand begrijpen.

De liefde van iemand die in uw pijn gelooft, kan uw pijn echter niet genezen. Maar het maakt je sterk om met de symptomen om te gaan. Daarnaast hebben verschillende onderzoeken aangetoond dat mensen met fibromyalgie met een goed ondersteuningssysteem een ​​betere kwaliteit van leven hebben. En elke keer als ik “The Cure” van Lady Gaga hoor, glimlach ik en bedank ik je voor de lieve mensen die ik heb. Mijn ouders staan ​​altijd klaar om naar me te luisteren en me te troosten. Mijn beste vrienden die niet bekend zijn met deze ziekte, doen hun best om mijn pijn te beheersen. En, last but not least, mijn collega’s met fibromyalgie, waaronder Lady Gaga, zijn mijn bron van moed.

Gevolgtrekking 

Ik weet de redenen niet om “The Cure” te schrijven. En ik weet dat mensen de teksten op veel manieren zullen interpreteren. Iedereen neemt de woorden in overeenstemming met zijn eigen situatie in het leven. Maar ik geloof dat het verband tussen “The Cure” en fibromyalgie het belang van liefde voor een chronische patiënt verklaart.

Dit liedje zal beslist geen pijn “genezen”. Maar het doet me beseffen hoeveel liefde en steun ik heb. En dat gevoel zal mijn pijn zeker verlichten.

Hoe pak je dit nummer aan? Welk nummer geeft je moed en kracht? Vertel het me in de comments !!  

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *