Wat kan ik doen om fibromyalgiepijn te verlichten?

Ik kan me de laatste keer dat ik een volledig pijnvrije dag had, niet meer herinneren. Maar toegeven is niet bedoeld om ontmoedigend te zijn, want ik kan me de afgelopen dagen herinneren dat de pijn minimaal en beheersbaar was. Voor degenen bij wie fibromyalgie is vastgesteld, begrijpt u perfect wat ik bedoel als ik onderscheid maak tussen dagen met minimale pijn en dagen met pijnlijke puistjes met de hele menstruatie. Gegeneraliseerde pijn is het kenmerkende symptoom en de aandoening voor degenen onder ons met FM, terwijl artsen en onderzoekers nog steeds verdeeld zijn over de redenen waarom mensen met fibromyalgie aan chronische pijn lijden.

Aangenomen wordt dat de zenuwen van het lichaam gevoeliger zijn   voor prikkels uit de omgeving, zoals weer en barometrische druk, voor sensorische triggers zoals aanraking en temperatuur, dan de hersenfunctie die het neurologische systeem aanstuurt en de reactie van het lichaam op pijn is uit balans. Wat de oorzaken van pijn ook zijn, het feit dat pijn een onderdeel is van het leven met fibromyalgie is een zekerheid.  Hoewel opflakkeringen het moeilijker maken en ontmoedigend kunnen zijn, hoeft de intensiteit en frequentie van pijn die opflakkeringen veroorzaken niet onhandelbaar of ondragelijk te zijn. Hoewel er geen remedie is voor fibromyalgie, verandert levensstijl het leven en de medicatie, kan pijn en vermoeidheid aanzienlijk verminderen. Pijn met fibromyalgie komt en gaat, en we kunnen voorbereid zijn met strategieën om met cycli en crises om te gaan.

Hoe om te gaan met fibromyalgiepijn Als fibromyalgie, vermoeidheid of pijn ernstig is, kan het moeilijk zijn om helder na te denken. Of het nu gaat om de pijn, vermoeidheid of mentale verwarring die gepaard gaat met opflakkeringen, fibromyalgiesymptomen kunnen in stress en wanhoop veranderen als je niet voorbereid bent. Ik maak al bijna zeventien jaar een levensreis met fibromyalgie, en als ik meer begrijp wat de oorzaak is van mijn aanvallen, en dat ik een plan en een strategie heb om ze te behandelen, krijg ik het gevoel dat ik controle heb over mijn symptomen en mijn leven. Hoewel ik niet altijd tekenen van een op handen zijnde aanval ervaar, kan ik snel enkele van de technieken en strategieën gebruiken die ik heb geleerd om de symptomen te verminderen en beter met pijn en vermoeidheid om te gaan. Als u net de diagnose FM heeft gekregen, leert u dagelijks verschillende coping-technieken  . Houd uw dagboek bij de hand, zodat u het kunt lezen wanneer u zich een crisis voelt. Voor sommige mensen werken verschillende strategieën beter dan andere. Sommige werken misschien de ene dag goed voor u, maar de andere niet. Daarom is het goed om uit verschillende schriftelijke opties te kiezen.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *