Fibromyalgie wordt eindelijk erkend als een officiële diagnose! Deel deze informatie alstublieft

Fibromyalgie wordt eindelijk erkend als een officiële diagnose! Deel deze informatie alstublieft

Op 1 oktober 2015 heeft Fibromyalgia eindelijk zijn eigen officiële ICD-10-CM-code, officieel goedgekeurd in de Verenigde Staten.

De ICD-10-CM, acroniem voor de internationale classificatie van ziekten, tiende herziening, klinische modificatie, is een lijst met diagnostische codes voor de medische centra Medicare, Medicaid en National Health Centre, die medische informatie in de Verenigde Staten bevatten. United ICD-10 -CM. Volgens de ICD-10, de statistische classificatie van ziekten gepubliceerd door de Wereldgezondheidsorganisatie.

ICD-codes worden veel gebruikt in de gezondheidsindustrie, waaronder artsen, verzekeringsmaatschappijen en overheidsinstanties. Ze worden gebruikt om gediagnosticeerde en geclassificeerde ziekten en aandoeningen te identificeren.

Gebruikt vóór 1 oktober bij de diagnose van een patiënt met fibromyalgie, hadden de artsen de algemene code 729.1: myalgie en myositis, niet gespecificeerd. Elke vorm van spierpijn of -ontsteking kan in de code worden opgenomen. Maar FM wordt erkend als een afzonderlijke entiteit met een eigen code M79.7 – Fibromyalgie.

Omdat het belangrijk is?

Een ICD-10-CM-code voor fibromyalgie heeft veel potentiële voordelen, maar met name vier komen voor de geest.

Het feit dat fibromyalgie een eigen diagnostische code heeft, maakt het bijna onmogelijk voor artsen die zeggen dat het niet echt is. De Wereldgezondheidsorganisatie en de regering van de Verenigde Staten hebben hun officiële toestemming gegeven. 
De ICD-10-CM-codes worden gebruikt door verzekeringsmaatschappijen, de Medicare en Medicaid vergoedingsbeslissingen. Tot nu toe hebben sommige verzekeringsmaatschappijen geweigerd om behandelingen voor fibromyalgie te behandelen, waarbij ze erop aandrongen dat het geen echte ziekte was. Ze kunnen niet hetzelfde zeggen. 
Ondanks het nadeel van beweren dat niet alleen wordt vastgesteld op basis van een diagnose die erkent dat fibromyalgie een legitieme diagnose is, is dit een van de redenen waarom het soms als basis voor afwijzing wordt gebruikt en tot invaliditeit kan leiden. Weinig gemakkelijker om de overwinning te elimineren.
Een andere diagnostische code zal de consistentie van fibromyalgie-onderzoek verbeteren. Ginevra Liptaň, MD, merkte op in haar recente artikel in het National Pain Report: “De nieuwe code zal ook een diepere analyse mogelijk maken van de behandeling van fibromyalgie-resultaten; De details van veel van deze observationele studies worden gecompileerd door de diagnostische codes te volgen. Zonder hun eigen diagnostische code worden onderzoeken naar fibromyalgie belemmerd door gouache-gegevens, waaronder patiënten die eigenlijk fibromen zijn, maar een andere aandoening die spierpijn veroorzaakt. ” 
Het hoogtepunt van een lange reis.

De weg naar de legitimiteit van fibromyalgie is lang en moeilijk geweest. Na vele jaren vergeten te zijn, de Amerikaanse overheid. UU Hij begon zich een voor een te realiseren dat fibromyalgie echt is. De FDA opende de weg in 2007, toen de eerste medicatie voor de behandeling van FM werd goedgekeurd. In 2012 heeft de sociale zekerheid een uitspraak gedaan waarbij fibromyalgie als een legitieme belemmering werd erkend. In 2015 hebben de servicecentra Medicare en Medicaid en het National Center for Health Statistics een officiële FM-diagnosecode.

Hiermee is het trio van legitimiteit voltooid en in maart is het een waardig feest van die naam!

Editor Karen Lee Richards ProHealth. Als een fibromyalgiepatiënt stichtte ze de non-profitorganisatie, nu bekend als de Nationale Vereniging voor Fibromyalgie (NFA), en diende ze acht jaar lang als vicepresident. Hij was ook redacteur van Conscious Fibromyalgia, het eerste glossy kleurenmagazine ter ere van FM en andere onzichtbare ziektes. Na het verlaten van de NFA diende Karen als gids voor fibromyalgie en chronisch vermoeidheidssyndroom. The New York Times Company en vervolgens als netwerkgids Gezondheidscentrum Gezondheid Chronische pijn.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *