Zwelling en fibromyalgie: aangezien de zwelling van fibromyalgie pijn doet

Artrose is de meest voorkomende musculoskeletale aandoening, gevolgd door fibromyalgie. Vaker wel dan niet, fibromyalgie is verkeerd geïnterpreteerd en een verkeerde diagnose gesteld. De kenmerken van deze stoornis / aandoening omvatten spier- en gewrichtspijn / tintelingen, vermoeidheid en vele andere symptomen. Vaak ervaren mensen die fibromyalgie hebben ook sociaal isolement en depressie. Velen ervaren ook zowel zwelling en fibromyalgie.

Fibromyalgie is erg moeilijk om te diagnosticeren. De belangrijkste reden hiervoor is dat de symptomen van fibromyalgie vaak overeenkomen met de symptomen van andere ziekten, wat ertoe leidt dat het individu verkeerd wordt gediagnosticeerd. Een van de meest basale symptomen van fibromyalgie is zwelling en ontsteking. Vanwege deze zwelling van fibromyalgie kan het soms worden verward met artritis. Dit komt door het feit dat zowel fibromyalgie als artritis de gewrichten aantasten.

Hoewel fibromyalgie veel van dezelfde symptomen van artritis vertoont en de twee aandoeningen vaak verward zijn, zijn er enkele verschillen.

Personen met fibromyalgie ervaren over het algemeen meer het gevoel dat hun gewrichten zwellen dan dat de gewrichten zwellen. Bovendien kan een persoon met fibromyalgie daadwerkelijk ervaren wat een gevoel van “sluipende rillingen” in hun lichaam is, wat erg ongemakkelijk voor hen is. Hoewel het bijna hetzelfde is als bij artritis, is de “zwelling” van de gewrichten die deel uitmaakt van fibromyalgie niet echt zwellend, maar een gevoel van zwelling.

Artritis is echt zwelling en gewrichtsschade. Personen die worden beïnvloed door artritis kunnen ook worden beïnvloed door fibromyalgie. De zwelling die wordt veroorzaakt door fibromyalgie, is in dit geval meestal in de voeten en handen.

Dit kan worden gebruikt om te achterhalen of het individu lijdt aan fibromyalgie of artritis. De zwelling van de handen en voeten bij mensen die last hebben van fibromyalgie lijkt in feite op oedeem, terwijl de zwelling bij mensen die lijden aan artritis voornamelijk in de gewrichten voorkomt.

Er is geen specifieke oorzaak van fibromyalgie. Er zijn echter verschillende risicofactoren die bijdragen aan het ontstaan ​​van artritis bij individuen.

Genetische variaties kunnen bijdragen aan artritis, hoewel onderzoekers de rol van de genetica in deze ziekte niet volledig begrijpen. Vanwege het feit dat bij het ouder worden het kraakbeen veel brosser wordt en zijn vermogen om zichzelf te herstellen verliest.

De schade aan het gewricht hangt af van de hoeveelheid gewicht die de gewrichten moeten dragen, zodat lichaamsgewicht ertoe kan leiden dat een persoon artritis ontwikkelt. Deze en andere factoren kunnen bijdragen aan artritis, maar ze hoeven niet noodzakelijkerwijs te maken te hebben met een individueel ontwikkelende fibromyalgie.

Een van de belangrijkste dingen om te onthouden is dat zwelling bij mensen met fibromyalgie nooit wordt aangetroffen in pijnlijke gebieden. De hoeveelheid zwelling en fibromyalgie houdt rechtstreeks verband met de hoeveelheid stress die het getroffen individu momenteel ervaart.

Als het individu onder minimale emotionele stress staat, zal de zwelling in zijn lichaam bijna onmerkbaar zijn. Als het individu te veel emotionele stress ondervindt, zal de zwelling voor de hand liggen. Daarom geeft de hoeveelheid zwelling in het lichaam van het individu hun huidige emotionele toestand aan. Dit verergert de zwelling en fibromyalgie.

Als je vindt dat, als een patiënt met fibromyalgie, zwelling en fibromyalgie is, doe dan wat je kunt om te kalmeren en te ontspannen. Hoe meer je benadrukt, hoe meer je begint te zwellen. Hoe stiller je bent, hoe meer de zwelling verdwijnt.

Zwelling is een van de meest voorkomende symptomen die een persoon met fibromyalgie zal ervaren. Zowel zwelling als ontsteking zijn een van de eerste dingen die een persoon zal opmerken wanneer er een diagnose van fibromyalgie is. Dit is wat het zo moeilijk maakt om te diagnosticeren, de zwelling neemt het uiterlijk van artritis aan. De zwelling kan echt gebeuren op elk moment en bijna overal in uw lichaam. Het kan een beetje of een lange tijd duren.

Vaak stellen medische professionals artritis vast, terwijl de zwelling en ontsteking feitelijk door fibromyalgie is. Echter, zoals eerder vermeld, is er een groot verschil tussen de twee: artritis beïnvloedt de gewrichten, terwijl de zwelling en ontsteking door fibromyalgie dat niet doet. Omdat de zwelling bij mensen met fibromyalgie niet in de gewrichten voorkomt, lijkt het misschien meer op oedeem. Meestal klagen degenen die dit type zwelling ervaren ook dat de huid in deze gezwollen gebieden rood wordt, maar dit is niet altijd het geval.

Hoewel zwelling van fibromyalgie in bijna elk deel van het lichaam kan voorkomen, wordt het meestal aangetroffen in de voeten en handen. Meestal melden degenen die zwelling in de voeten melden vaak dat de zwelling zich uitstrekt tot de onderbenen. Sommige mensen melden zelfs dat hun zwelling alleen op sommige tenen zit.

De zwelling gerelateerd aan fibromyalgie kan verdwijnen en verschijnen zonder een waarschuwing. Het kan enkele uren, dagen of weken duren. Soms melden mensen zelfs dat hun voeten zo opgezwollen zijn dat ze hun schoenen niet kunnen dragen. Als je last hebt van dit opgeblazen gevoel, moet je weten dat je een aantal dingen kunt doen om dit te neutraliseren.

Zoals hierboven vermeld, geloven veel mensen dat de ontsteking en zwelling geassocieerd met fibromyalgie direct gerelateerd zijn aan het niveau van stress in het leven van een individu. Dus als je fibromyalgie hebt en je lijdt aan zwelling als gevolg van je stoornis, wil je doen wat je kunt om stress in je persoonlijke leven te verminderen of zelfs volledig te vermijden. Bovendien kan veel rusten helpen om zwelling te verminderen of te voorkomen.

Hoewel zwelling en fibromyalgie heel gebruikelijk zijn voor diegenen die aan de ziekte lijden, is het niet dezelfde ontsteking en zwelling die aanwezig is bij artritis. Bovendien, hoewel er geen specifieke oorzaak of genezing is die kan worden gericht, hopen de onderzoekers dat enkele eenvoudige veranderingen in levensstijl het kunnen helpen beheersen. Door simpelweg ervoor te zorgen dat u voldoende rust en ontspanning heeft en door zoveel mogelijk stress uit uw leven te verwijderen, kunt u er zeker van zijn dat de zwelling en ontsteking niet zullen blijven voorkomen.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *