Fibromyalgie-patiënten eisen respect voor een levensveranderende zichtbare ziekte

 

De Vereniging van Zieken en Familieleden van Fibromyalgie en Chronische Vermoeidheid in Ciudad Real, FibroReal, heeft op vrijdag verschillende informatie- en petitietafels opgezet in verschillende delen van de stad. In de Plaza Mayor is het manifest gelezen en is een kleine demonstratie van Therapeutische Pilates uitgevoerd

De Vereniging van Zieken en Familieleden van Fibromyalgie en Chronische Vermoeidheid in Ciudad Real, FibroReal, heeft op vrijdag verschillende informatie- en petitietafels opgezet in verschillende delen van de stad. In de Plaza Mayor is het manifest gelezen en is een kleine demonstratie van Therapeutische Pilates uitgevoerd

Om meer zichtbaarheid te geven en vooruitgang te boeken die effectief tegen fibromyalgie vecht, vindt de World Fibromyalgia Day elke 12 mei plaats. En om deze reden heeft FibroReal aanstaande vrijdag in Ciudad Real verschillende informatietabellen en petities geïnstalleerd in het Universitair Algemeen Ziekenhuis, de Plaza Mayor en de provinciale raad, met als doel ook de aandacht te vestigen op de ernstige gevolgen van dit alles in de stad. volksgezondheidsprobleem

Daarnaast vond om 11.30 uur de lezing van het manifest plaats in de Plaza Mayor. Van de Association of Sick and Family of Sick Fibromyalgia en Chronische Vermoeidheid van Ciudad Real heeft beweerd “respect” voor een ziekte die “hoewel het lijkt onzichtbaar levens verandert” beïnvloed. Het is een ziekte die de eerste symptomen veroorzaakt tussen 30 en 40 jaar en die in 85 procent van de gevallen vrouwen treft, hoewel er steeds meer mannen en jongens worden gediagnosticeerd. Het veroorzaakt meestal een gegeneraliseerde en chronische musculoskeletale pijn die geleidelijk alle gebieden van het leven treft (werk, sociaal en familie). De pijn is zodanig dat de meeste patiënten gedwongen worden hun baan te verlaten, wat niet alleen hun economische situatie maar hun psychische toestand beïnvloedt.

Fibromyalgie-patiënten eisen respect voor een levensveranderende zichtbare ziekte
Deel dit:

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *