Een moeder die lijdt aan fibromyalgie vond een wrede aantekening: ‘Dik en lelijk zijn telt niet als gehandicapt’

 

EEN VROUW die lijdt aan een aandoening die overal in haar lichaam ernstige pijn veroorzaakt, vond een briefje dat ‘dik en lelijk zijn niet meetelt als gehandicapt – ergens anders parkeren’ toen ze haar auto in een gehandicapte ruimte achterliet.
Sarah Metcalfe bleef een beledigende noot achter
Mevrouw Metcalfe begon fibromyalgie te ontwikkelen na het krijgen van een hoofdletsel in een val in 2010. Als gevolg van haar toestand, heeft ze spierstijfheid, tintelend haar armen en benen, chronische pijn, duizeligheid en onhandigheid. Ze heeft echter pas onlangs toegepast voor een blauwe badge omdat ze in haar studies zit en ze nog niet heeft ontvangen. Zei: “Ik vind het niet leuk om voordelen te claimen, ik vind het leuk om gewoon door te gaan, maar de pijn was zo slecht bij deze gelegenheid dat ik werd gedwongen om een ​​gehandicapte baai te gebruiken om de wandeling te beperken.
“Er waren ongeveer 40 invalidenparkeerplaatsen en de meeste waren gratis. “Ik zou niet in staat zijn geweest om naar binnen te gaan als ik het niet had gebruikt – mijn enkels waren zo zwak geworden dat ik bang was dat ik ze zou overnemen. Maar ik genoot van een dagje uit met mijn zoon, dus ik was vastbesloten om het te halen.

“Het was Jack die het briefje moest vinden. Het bevloeide hem – hij kon niet geloven dat iemand dat kon zeggen, maar een stuk papier gebruiken om het te zeggen, dus er kan geen comeback zijn, het is gewoon vreselijk. “Metcalfe gelooft dat het incident een meer wijdverspreid probleem in de samenleving belicht, waarin mensen geloven dat gehandicapt zijn betekent in een rolstoel zitten. Sarah zei: “Niet elke handicap is zichtbaar. Alleen omdat ik niet in een rolstoel zit, wil nog niet zeggen dat ik niet gehandicapt ben. “Ik denk dat de persoon die dit heeft gedaan naar voren moet komen. Ik wil gewoon met ze praten over hoe het is om te leven met een handicap als deze. “Ik denk dat ze hadden moeten nadenken over de impact die dit schrijven op de verkeerde persoon had kunnen hebben.

“Ik beschouw mezelf als een vrij sterke persoon, maar dit had iemand anders kunnen zijn die niet kon omgaan met dergelijke vervelende persoonlijke mishandeling.

“Degene die het deed, dacht niet aan het vreselijke effect dat het op iemand had kunnen hebben.

“Ik weet dat het erg moeilijk zal zijn voor de persoon die het heeft gedaan om de moed te hebben om naar voren te komen, maar als je dit leest en weet dat jij het was, alsjeblieft.”

Een Tesco-woordvoerder zei: “We waren geschokt om over dit incident te horen en doen er alles aan om discriminatie aan te pakken.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *