16 dingen die mensen met fibromyalgie moeten stoppen met doen

Dit artikel is gebaseerd op 30 dingen om voor jou te stoppen. Terwijl ik aan het lezen was, kon ik niet anders dan denken aan hoeveel van hen en dacht dat er een paar waren die bijzonder geschikt waren voor diegenen onder ons die last hadden van Fibro, CVS en andere slopende omstandigheden.

16 dingen die mensen met fibromyalgie moeten stoppen met doen
Stop met het stellen van uw eigen behoeften op een laag pitje. – Als u een soort slopende chronische aandoening heeft, moet u eerst uw eigen behoeften stellen. Zelfs als je de gezondste persoon op aarde bent, moet je je behoeften aan het einde van de regel niet laten vallen. Omdat Fibro het meest voorkomt bij vrouwen, is dit vooral waar, omdat vrouwen lijken te zijn opgeleid voor hun behoeften om te komen na hun echtgenoten, kinderen, kerk, banen, vrijwilligerswerk en al het andere dat hen zou kunnen overkomen. . Het is verbazingwekkend dat we onszelf tijd geven; helaas doen te veel van ons het niet.

Je kunt anderen niet helpen totdat je voor je eigen behoeften hebt gezorgd.

Stop met tijd doorbrengen met de verkeerde mensen. Als iemand stress toevoegt aan je leven, maakt deze stress je ziek. Verwijder de stress door deze persoon te verwijderen. Mogelijk kunt u ze niet volledig verwijderen, maar u kunt ervoor kiezen ze te vermijden wanneer mogelijk.
Stop met wrok koesteren. – Wrok koesteren is onnodige stress. Dit leidt ertoe dat we negatieve gedachten over een persoon creëren wanneer we erover nadenken en ons alleen op die negatieve gedachten concentreren, omdat we moeten proberen manieren te vinden om ons op meer positieve dingen te concentreren. Laat de wrok los. Je denkt altijd af en toe aan de persoon, maar wanneer je hem gewoon negeert en vervangt door een gedachte aan iemand van wie je houdt en die je aan het lachen maakt.
Stop met proberen alles voor iedereen te zijn. – Het vermogen om ‘nee’ te zeggen is sterk ondergewaardeerd. Te vaak kunnen degenen onder ons die lijden aan fibromyalgie “nee” zeggen, zich schuldig voelen wanneer we niet “ja” kunnen of willen zeggen. We kunnen niet alles voor iedereen zijn, we kunnen niet eens alles voor onszelf zijn en dat mogen we niet zijn.
Stop met tegen jezelf te liegen. – Je bent ziek, geef het toe. Je voelt je niet goed. Iemand anders vraagt ​​en jij antwoordt met “Het gaat goed”, maar het is niet de waarheid. Dit is niet de waarheid als je het ze vertelt en het is zeker niet de waarheid als je het tegen jezelf zegt.
Stop met het verspillen van je tijd aan het uitleggen aan anderen. – De meeste mensen geven niet genoeg om je zorgen te maken over je ziekte of stoornis of waarom je niet kunt doen wat je niet kunt doen. Houd het eenvoudig, zeg gewoon “nee” en blijf doorgaan. Probeer niet uit te leggen waarom je het niet kunt doen omdat ze waarschijnlijk toch niet luisteren.
Stop met proberen het verleden bij te houden. – Hoewel u manieren kunt vinden om uw symptomen te verbeteren, zult u waarschijnlijk nooit 100% zijn. Er zullen altijd grenzen zijn. Stop met proberen opnieuw de levensstandaard te bereiken die je had voor je ziekte en besef dat het toen was en het nu is. Richt je op wat je KUNT doen in plaats van wat je kon doen.

Richt je op wat je KUNT doen in plaats van wat je kon doen.

Stop met schelden jezelf voor oude fouten. – Schuld en schuld zijn onze constante vrienden. Stop met vechten tegen dingen die je in het verleden hebt gedaan (of dingen die je graag zou willen doen, maar niet hebt gedaan). Het is in het verleden, laat het los en ga verder. Nogmaals, focus op wat je in de toekomst kunt doen.
Stop met jaloers zijn op anderen. – Het is zo gemakkelijk om jaloers te zijn op wat anderen hebben of wat anderen kunnen doen. We realiseren ons niet dat ze ook grenzen hebben. Niemand ziet het echte leven van een ander, zijn capaciteiten of zijn handicaps, zijn grenzen. Beoordeel je leven niet op basis van de “Jones”, echt of ingebeeld. Concentreer je op wat je geweldig hebt.
Stop met klagen en heb medelijden met jezelf. – Serieus! Het is goed om van tijd tot tijd een feestje te geven, maar het mag nooit langer dan 5 minuten duren en je moet nooit vrienden uitnodigen. Concentreer je op de positieve aspecten van het leven, er zijn er veel.
Stop met kijken naar de schoonheid van de kleine momenten. – Hoeveel keer hebben we gehoord dat we “de rozen moeten stoppen en ruiken”. Je zult deze kleine dingen niet echt waarderen tot je de kleine dingen die je zou kunnen waarderen niet kunt. Schrijf ze op zodat je ze later kunt bekijken als je dit medelijdenfeestje overweegt. Je geniet niet echt van de kleine dingen totdat je ze niet meer kunt doen. Stop met proberen dingen perfect te maken. – Dat zijn ze al. Ok, misschien zijn ze niet perfect, misschien kunnen ze zelfs beter zijn dan ze nu zijn. Maar het is een feit dat je je moet concentreren op de realiteit in plaats van op perfectie. Neem kleine stapjes om dingen beter te maken en kom dichter bij het idee van wat je wilt dat je leven is, en maak je niet voortdurend zorgen hoe ver je bent van perfect te zijn. Stop met doen alsof alles goed gaat als het dat niet is. – Alles is niet in orde, en het is oké om de waarheid te vertellen. Wanneer een echte vriend of iemand die echt om je geeft, vraagt ​​hoe het met je gaat, wees dan eerlijk. Reageer niet meer met “het gaat goed”, omdat je dat niet bent. Het is prima om toe te geven dat alles niet klopt. Maak je geen zorgen meer. – Je hebt de indruk dat het leven uit de hand loopt, en dusde dingen die je kunt beheersen en de rest laten gaan. Constante zorg zal je alleen maar slechter maken. Stop met focussen op wat je niet wilt. – Je wilt morgen niet in een lichtkring wakker worden, dus dat is alles wat je denkt en je eindigt niet met slapen, dus je wordt wakker in een uitbarsting. Klinkt bekend? Stop ermee. In plaats van denken “Ik wil niet …” denk “ik wil …”. Concentreer je op de goede nachten van rust die je weet dat je zult krijgen en hoeveel je weet dat je morgen zult voelen, omdat je de juiste keuzes hebt gemaakt over dingen die onder je controle zijn. Wees niet langer ondankbaar. – Wees elke minuut van elke dag dankbaar. Er is iets heerlijks om dankbaar voor te zijn. Zeg “Dank u” voor de kleine dingen en zeg het. In plaats van boos te worden dat iemand iets doet dat je van plan was te doen omdat je je ‘nutteloos’ voelde of alsof je dacht dat je je deel niet deed, wees dan dankbaar dat ze je hebben vrijgelaten voor iets anders wat je wilt doen. Ik had waarschijnlijk in de 30 van de originele lijst kunnen werken, maar dat is genoeg. Welke van deze elementen moet je werken in je leven? Wat vond je belangrijk om te stoppen om je beter te voelen? Deel je mening in de comments hieronder. Als je dit bericht leuk vond, kun je ook genieten van deze artikelen: 8 dingen die mensen met een chronische ziekte moeten weten10 Dingen die je nooit aan iemand moet vertellen met fibromyalgie11 dingen die mensen met een chronische ziekte moeten maken 11 misvattingen die chronisch zieken over zichzelf hebben

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *