Wat familieleden van mensen met fibromyalgie moeten weten

Dit artikel is bedoeld voor de nabije en nabije cirkel die mensen met fibromyalgie betreft.

Hoewel fibromyalgie niet merkbaar is, is het heel reëel. Veel mensen denken dat een persoon niet echt ziek is, tenzij ze er ziek uitzien. Wanneer u fibromyalgie, kan de persoon vol gezondheid (vanaf de buitenkant), maar tijdens een processie van verschrikkelijk en verschrikkelijke symptomen.
Fibromyalgie is een moeilijke ziekte om te begrijpen. Hoewel er geen remedie is, kan het worden toegediend om een ​​kwaliteit van leven te hebben. Omdat alle gevallen verschillend zijn, werken behandelingen zoals oefeningen, medicijnen of therapieën niet zo goed voor iedereen. Het is een constante zoektocht om te vinden wat het beste bij u past.
Laat je niet voor de gek houden. Familieleden voelen vaak dat de persoon met fibromyalgie niet genoeg doet om zich beter te voelen omdat ze niet goed eten of te weinig bewegen. De waarheid is dat elke inspanning, hoe klein ook, een klus of een offer is dat veel verder gaat dan wat het zou kosten om een ​​gezond te maken.
Fibromyalgie is geen psychologisch probleem. Veel mensen denken dat het onmogelijk is om zoveel pijnlijke symptomen te hebben en dat er niets uit hun medische onderzoeken naar voren komt. Ze schrijven deze toestand vaak toe aan een probleem van psychologische oorsprong. En het is belangrijk om te weten dat er voldoende wetenschappelijk bewijs is om te bewijzen dat dit een echte voorwaarde is.
Met fibromyalgie kan het leven volledig veranderen. Het is natuurlijk dat de persoon met fibromyalgie niet meer hetzelfde kan doen als voorheen of zij nodig heeft de hulp van zijn familie te kunnen bereiken. Het kan van alles zijn, van het veranderen van gewoontes tot het veranderen van baan.
Fluctuatie van activiteitsniveaus is normaal. Een persoon met fibromyalgie kan een hele dag erg actief zijn omdat een andere dag niet eens uit bed kan komen. De persoon is niet lui of beweert werk te vermijden. Er zullen dagen zijn dat je energie erg laag zal zijn. Fibromyalgie is een ziekte die wordt gekenmerkt door veel hoogte- en dieptepunten.
De persoon met fibromyalgie leeft in permanente pijn. Zelfs als je niet constant te uiten, je altijd het gevoel een pijn in het hele lichaam, uitputting en tal van externe stimuli zoals geuren, geluiden, lichten, tijd en andere factoren kunnen uw ongemak verergeren . Probeer jezelf de hele tijd in je plaats te houden, zodat je het kunt begrijpen.
Soms vermijdt de persoon met fibromyalgie fysiek contact. U kunt veel pijn met niet-pijnlijke stimuli, zoals handdrukken, aaien rug voelen, raakt u de armen en schouders, en zelfs met een sterke knuffel, meestal contact opnemen met het veroorzaken van wrijving of wrijven. Niemand mag zich beledigd voelen als het op elk moment is om dit soort intimiteit te vermijden.
Vermoeidheidsvermoeidheid is niet alleen vermoeidheid. Het is niet alleen fysieke uitputting, maar ook mentale uitputting, die niet verbetert met rust en een persoon kan beduimelen die een aantal dagen bedlegerig is. De persoon voelt zich moe, uitgeput of uitgeput.
De persoon met fibromyalgie is niet antisociaal of apathisch. Vaak weigeren ze uitnodigingen of geen vergaderingen bij te wonen, omdat ze uitgeput zijn, ze in een crisis, of dat hun macht beperkt is, zijn ze bezorgd dat bepaalde activiteiten niet leiden tot een uitbraak kunnen alle symptomen verergeren. moment naar een ander.
Fibromyalgie veroorzaakt cognitieve problemen. De persoon vergeet dingen (soms klein, soms belangrijk) en heeft moeite zich te concentreren; Dit staat bekend als fibronblin. Het zorgt er vaak voor dat ze dingen verliezen of zich gedesoriënteerd voelen.
Het vermijden van stress is essentieel voor de persoon met fibromyalgie. Van stress is aangetoond dat het de symptomen van fibromyalgie verergert, waardoor pijn, vermoeidheid en ongemak toenemen. Probeer thuis een rustige omgeving te creëren en vermijd situaties en stressoren.
De persoon met fibromyalgie heeft de neiging om geïsoleerd te worden. Dit betekent niet dat je je sociale leven wilt beëindigen of dat je jezelf niet meer waardeert. Probeer in plaats daarvan te begrijpen en contact met haar te houden door haar te laten zien dat je haar genegenheid en steun hebt wanneer je het nodig hebt. Bied je hulp aan voor een taak die je niet alleen kunt of kunt uitvoeren, zoals winkelen of kinderen op school oppikken.
Ondersteuning en begrip van familieledenAls je niet ziek bent, behandel het dan niet als normaal, omdat deze houding kan worden ervaren als apathie of desinteresse, waardoor je het gevoel hebt dat je niet om jezelf geeft, wat zowel je fysieke gezondheid betreft. en emotioneel en je gezondheid. . In plaats daarvan helpen met huishoudelijk werk, wat heel wat moeite kan kosten, zoals openbare aanbestedingen. Als je nog steeds niet weet wat deze ziekte is, kijk dan op internet, er zijn veel informatiebronnen over het onderwerp, die je kunnen helpen. Advies Dit is een van de bComplete behandelingen, op hetzelfde moment dat je de staat van je staat en je voortgang begrijpt. Goede communicatie is fundamenteel in het gezin. Fibromyalgie genereert gevoelens bij de patiënt en andere leden van het gezin. Het is van essentieel belang om ze op een gezonde manier uit te drukken om vijandige gevoelens en attitudes te voorkomen die de symptomen alleen maar kunnen verergeren of epileptische aanvallen bij de patiënt kunnen veroorzaken. Ik hoop dat deze eenvoudige tips iedereen zullen bereiken die een geliefde heeft met fibromyalgie of een andere aandoening van chronische pijn.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *