De link tussen fibromyalgie en pijn op de borst?

 

DOOR: TIFFANY VANCE-HUFFMAN

Fibromyalgie is iets dat mensen van alle leeftijden treft. Er zijn miljoenen mensen over de hele wereld die er last van hebben. Er zijn drukpunten in het lichaam die pijn veroorzaken bij het indrukken. Fibromyalgie wordt gediagnosticeerd of voor het eerst gedetecteerd wanneer pijn vanuit een van deze punten door het lichaam schiet. Er zijn er ongeveer veertien en pijnen in bijna al deze signalen zijn aanwijzingen dat je fibro hebt. Veel mensen realiseren zich niet dat fibromyalgie ook pijn op de borst kan veroorzaken. Ons wordt geleerd via vele verschillende wegen, dat wanneer u pijn op de borst ervaart, u mogelijk een hartaanval krijgt.

Fibromyalgie en borststerkte
Er is een verband tussen fibromyalgie en pijn op de borst. In feite is een groot percentage van de pijn geassocieerd met fibromyalgie geconcentreerd rond de borst. Twee van de pijnpunten zijn rond het borstbeen en de ribbenkast. Dit verklaart waarom je borst strak zou aanvoelen vanwege alle druk die er is met de ontsteking in je kraakbeen. Krapte doet geen pijn, maar het is een zeer ongemakkelijk gevoel om mee om te gaan.

Hoe voelt fibromyalgie pijn op de borst aan?
Pijn op de borst van fibromyalgie, ook wel costochondritis genoemd, wordt omschreven als een stekende pijnlijke pijn. Het kan mensen die er niet aan gewend zijn, vaak angst aanjagen, omdat het een hartaanval of een beroerte kan nabootsen. Dit is vooral zorgwekkend voor oudere patiënten met fibromyalgie. Het is ook geen pretje voor de jongere patiënten. De pijn die je voelt rond het borstbeen en in je ribbenkast is een aandoening die los van Fibromyalgie kan worden behandeld.

De ontsteking in uw borst kan variëren van een lichte pijn tot een zeer pijnlijk probleem. Dit hangt af van de hoeveelheid ontsteking van het kraakbeen in het gebied. De pijn kan zich aan de linker- of rechterkant van uw borst bevinden, en het kan zich aan de voorkant of aan de bovenkant van uw borst bevinden. U kunt een brandende pijn in de ribben voelen of uw ribben zijn pijnlijk wanneer u ze aanraakt. De pijn kan toenemen als je jezelf inspant en afnemen met rust. Verschillende mensen worden verschillend beïnvloed door costochodritis. De pijn kan komen en gaan. Wanneer u fibromyalgie heeft, kan herhaalde activiteit pijn op de borst veroorzaken. Wanneer je aan een bureau zit en er de hele dag over leunt, dan kan het de spieren in je borst belasten. Dit komt omdat als je fibromyalgie hebt, je spieren erg gevoelig zijn. Het hebben van deze chronische pijn op de borst of pijn op de borst die komt en gaat, kan het voor u moeilijk maken om te slapen. Dit kan uw algehele kwaliteit van leven zeker verstoren.

Kan fibromyalgie kortademigheid veroorzaken
Mensen met fibromyalgie ervaren kortademigheid en moeite hebben om diep adem te halen. Er zijn een paar verschillende theorieën over waarom dit is, maar de meest waarschijnlijke reden voor dyspnoe of kortademigheid is een gebrek aan regulatie van het schildklierhormoon in verband met fibromyalgie. Dit kan ervoor zorgen dat de spieren in uw ademhalingswegen zwak zijn en ervoor zorgen dat ze niet correct werken. De pijn in uw borst kan ook de oorzaak zijn van kortademigheid. Misschien merk je dat dit iets is dat plotseling opduikt of je er de hele tijd mee hebt geworsteld. Het is altijd anders voor iedereen.

Kan fibromyalgie ademhalingsproblemen veroorzaken
Ademhaling kan op verschillende manieren worden beïnvloed door fibromyalgie. Het kan pijn doen om te proberen en diep adem te halen, waardoor het moeilijk adem te halen is vanwege de pijn. Er is een aandoening die het bovenste luchtweg-resistentie syndroom wordt genoemd en dat vaak wordt geassocieerd met Fibro. Dit syndroom maakt het moeilijk om te ademen en gemakkelijk snel kortademig te worden. Als je deze dingen koppelt aan de pijn die de normale symptomen van Fibro uitstraalt, kan het bijna onmogelijk zijn om op adem te komen.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *