De vader van CapaAmorAmor is een van de belangrijkste invloeden op de menselijke persoonlijkheid

Vaders liefde is een van de belangrijkste invloeden op de menselijke persoonlijkheid

Wit, zwart, dik, dun, katholiek, protestant, rijk, arm. Ongeacht hoeveel sociale, economische, culturele of religieuze factoren van mens tot mens verschillen, we hebben allemaal iets gemeen: we komen naar de wereld dankzij een vader en een moeder, en hun liefde voor ons maakt het verschil in ons leven. nieuwe studie, geliefd zijn of afgewezen worden door ouders, beïnvloedt de ontwikkeling van persoonlijkheid en persoonlijkheid bij kinderen tot de volwassenheid. In de praktijk betekent dit dat onze relaties in de kindertijd, vooral met ouders en andere verantwoordelijke figuren, de kenmerken van onze persoonlijkheid vormen. “In een halve eeuw van internationaal onderzoek heeft geen enkele andere ervaring zo’n sterk en consistent effect getoond op persoonlijkheid en persoonlijkheidsontwikkeling als de ervaring van afwijzing, vooral door ouders in de kindertijd, “zei studie co-auteur Ronald Rohner van de Universiteit van Connecticut. “Kinderen en volwassenen overal hebben de neiging om op precies dezelfde manier te reageren wanneer ze zich afgewezen voelen door hun verzorgers en andere gehechtheidsfiguren.” En hoe voelen ze zich? Precies alsof ze in de maag waren geraakt, maar te allen tijde. Dit komt omdat uit onderzoek op het gebied van psychologie en neurowetenschappen blijkt dat dezelfde delen van de hersenen die worden geactiveerd wanneer mensen zich afgewezen voelen, ook worden geactiveerd als ze fysieke pijn voelen. In tegenstelling tot fysieke pijn kan de psychologische pijn van afwijzing echter jarenlang nieuw leven worden ingeblazen. Het feit dat deze herinneringen – uit de pijn van afwijzing – kinderen hun hele leven vergezellen, is wat uiteindelijk hun persoonlijkheid beïnvloedt. De onderzoekers beoordeelden 36 onderzoeken over de hele wereld met meer dan 10.000 deelnemers, en ontdekten dat afgewezen kinderen meer angst en onzekerheid ervaren, en meer kans hebben om vijandig en agressief te zijn. in het vormen van veilige en vertrouwende relaties met anderen, bijvoorbeeld intieme partners, omdat ze bang zijn om opnieuw dezelfde situatie door te maken.

Is het de schuld van je vader, of is het de schuld van je moeder?

Als het kind slecht presteert op school of slecht onderwijs of onaanvaardbaar gedrag vertoont, denken mensen om hen heen dat het ‘de schuld van hun moeder’ is. Dat wil zeggen, het kind heeft geen moeder bij de hand of weet niet hoe het haar moet opvoeden, maar de nieuwe studie suggereert dat de vaderfiguur in zijn jeugd misschien belangrijker is. Dit komt omdat kinderen over het algemeen meer afwijzing voelen als het van de vader komt.In een samenleving zoals vandaag, hoewel het niveau van gendergelijkheid veel is gegroeid, is de mannelijke rol nog steeds overgewaardeerd en gaat vaak gepaard met meer prestige en macht. Hierdoor kan het zijn dat een afwijzing door deze figuur een grotere impact heeft op het leven van het kind, dus het is een les voor ouders: houd van je kinderen! Mannen hebben meestal een moeilijkere tijd om hun gevoelens te uiten, maar de affectie van een vader, dat wil zeggen de acceptatie en waardering van de vaderfiguur, kan alles betekenen voor een kind, zelfs als geen van beiden het weet. er is nog een bericht: de volgende keer dat je naar school wordt geroepen vanwege iets dat de pimpolho heeft gemaakt, moet je een praatje maken met de man. Alles wijst erop dat het zijn schuld is! Geen grapjes, persoonlijkheidsproblemen lijken te kunnen worden opgelost met de liefde van vader. En wil je iets warmers?

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *