Hoe af te vallen wanneer u fibromyalgie heeft

Afvallen met fibromyalgie kan een strijd zijn, maar dat hoeft niet zo te zijn.

In de Verenigde Staten zijn er minstens vijf miljoen volwassenen die worstelen met de slopende ziekte van fibromyalgie. Veel van deze patiënten hebben ook overgewicht of obesitas.

Vaak is overgewicht of obesitas een symptoom van de ziekte zelf. Met andere woorden, de chronische pijn, spierpijn en stijfheid geassocieerd met fibromyalgie maken het een uitdaging om actief te blijven, en het kan moeilijk zijn om te winkelen voor en gezonde maaltijden bereiden met deze symptomen. Sommige patiënten gaan zelfs over tot stress-eten en overmatig eten vanwege depressie en andere emotionele symptomen die verband houden met de ziekte.

Maar als u worstelt met fibromyalgie, is het belangrijk te weten dat u ondanks de symptomen die u tegenkomt kunt afvallen. U moet gewoon de juiste hulp krijgen en de juiste gewoonten aannemen. Deze stapsgewijze handleiding helpt u bij het navigeren door een gezond en effectief plan voor gewichtsverlies, terwijl u tegelijkertijd let op en omgaat met de symptomen van fibromyalgie.

Vergeet niet dat u uw doelstellingen voor het afvallen kunt bereiken, zelfs in het aangezicht van fibromyalgie.

Afvallen met fibromyalgie: de stapsgewijze handleiding

Inhoud
1. Behandel de pijn zo goed als je kunt
2. Behandel depressie en eventuele emotionele symptomen
3. Hulp voor vermoeidheid, slapeloosheid en andere slaapproblemen
4. Leer hoe u gezond eet om de symptomen te verminderen
5. Begin met het snijden van calorieën om vet te laten vallen
6. Begin langzaam met trainen
7. Leer hoe om te gaan met tegenslagen
Je kunt afvallen met fibromyalgie
1. Behandel de pijn zo goed als je kunt

Pijn en vermoeidheid zijn de twee grootste dingen die je tegenhouden van je voortgang van het gewichtsverlies, en pijn moet eerst worden behandeld omdat dit vaak de oorzaak kan zijn van extra vermoeidheid. Er zijn verschillende manieren om fibromyalgiepijn te behandelen.

Ten eerste onthoud dat het het beste is om pijn te behandelen met oplossingen zonder medicatie. Fysiotherapie en massage kunnen voor veel patiënten wonderen verrichten. Het kan je spieren versterken en je bewegingsbereik vergroten. Je fysiotherapeut kan je misschien ook wat zelfmassage methoden leren.

Overweeg vervolgens om biofeedback te proberen. Dit is een proces dat u helpt bij het controleren en controleren van de functies van uw eigen lichaam. Het is een aangeleerde procedure die u laat zien hoe u veranderingen in de hartslag, ademhaling en pijn van uw lichaam opmerkt om de spierspanning en -pijn zelf te verminderen.

Acupunctuur is een andere optie voor pijnverbetering. Deze procedure kan de doorbloeding verbeteren en de neurotransmitter in uw hersenen veranderen.

Tot slot, als u dat nog niet hebt gedaan, praat dan met een gerenommeerde arts over uw opties. Afhankelijk van uw pijnniveau, kunnen zij medicijnen voorschrijven om de symptomen te verminderen. Zorg ervoor dat u altijd de richtlijnen van uw arts opvolgt. Sommige medicijnen kunnen alleen ‘s avonds worden ingenomen als je eenmaal in de nacht bent vanwege de bijbehorende symptomen.

2. Behandel depressie en eventuele emotionele symptomen

Depressie is een veel voorkomend symptoom van fibromyalgie. Dit komt vaak omdat patiënten zich schuldig voelen omdat ze zo inactief zijn en constant pijn hebben. Het is essentieel om depressie, angst en andere mentale en emotionele symptomen te behandelen voordat u doorgaat naar de andere stappen voor gewichtsverlies, omdat deze symptomen patiënten vaak kunnen weerhouden van een poging om goed te eten en te trainen voor gewichtsverlies.

Ten eerste zullen veel mensen die lijden aan fibromyalgie baat hebben bij cognitieve gedragstherapie of CGT. Deze vorm van therapie helpt patiënten om disfunctionele denkpatronen te identificeren en nieuwe routines en technieken te ontwikkelen die voor negatieve gedachten kunnen zorgen.

Meditatie is een andere manier om de geest te kalmeren en stress en angst los te laten. Een race-geest, constante negatieve gedachten en andere niet-productieve denkpatronen zijn vaak het resultaat van onze snelle wereld. Meditatie en dagelijkse opmerkzaamheid kunnen je helpen langzamer te worden en je hoofd leeg te maken.

In sommige gevallen kunnen antidepressiva worden voorgeschreven om depressie te helpen verminderen en het hormoon serotonine te verhogen. Veel van deze behandelingen voor depressie kunnen ook helpen bij pijn.

3. Hulp voor vermoeidheid, slapeloosheid en andere slaapproblemen

Chronische vermoeidheid en andere slaapproblemen worden ook geassocieerd met fibromyalgie. Veel van de remedies voor pijn en depressie moeten helpen bij vermoeidheid, maar het probleem is dat vermoeidheid mensen er vaak toe kan brengen niet deel te nemen aan deze gewoonten, omdat ze gewoon te moe zijn.

Daarom is de behandeling van vermoeidheid eigenlijk zo essentieel. De manier om dit te doen is langzaam te beginnen en in kleine stappen te werken. Als je wilt mediteren, probeer het dan voor slechts 5 minuten per keer te doen. Als je wat zelfmassettechnieken wilt proberen, doe dat dan een paar minuten in plaats van alles in de loop van een uur te proberen.

Het behandelen van vermoeidheid kan u helpen de andere symptomen van fibromyalgie te behandelen, maar het behandelen van de andere symptomen van fibromyalgie zal u ook helpen om vermoeidheid te behandelen. Met andere woorden, je moet alles tegelijk doen en je zult vooruitgang op alle gebieden beginnen te zien.De sleutel is om langzaam te gaan.4. Leer gezond eten om de symptomen te verminderen Een gezond en voedzaam dieet volgen is een van de beste manieren om de symptomen van fibromyalgie te verminderen. Vaak zijn pijnsymptomen gerelateerd aan ontsteking, en ontstekingen worden sterk beïnvloed door het voedsel dat je eet. Bovendien zorgt junkfood ervoor dat iemand zich rommelig voelt, dus hoe eerder je die kunt wegsnijden, hoe beter. Vergeet niet dat groenten en fruit het grootste deel van je dieet uitmaken. Mager vlees zoals kip en kalkoenfilet en vis kunnen ook met mate worden gegeten. Als je vegetariër bent, probeer dan meer bonen en noten te eten, of eet eieren als die in je dieet zijn opgenomen. Naast groenten, fruit en mager vlees, focus je op volle granen. Deze houden je langer vol en helpen je bij de spijsvertering. Je moet ook elke dag minstens acht, acht ounce glazen water drinken. Gewoon gehydrateerd blijven is een geweldige manier om vermoeidheid te behandelen. Tot slot, praat met uw arts over voedingssupplementen. Soms kan een tekort aan vitamine D of een tekort aan B-vitamines bijdragen aan chronische vermoeidheid.5. Begin met het snijden van calorieën om vet te laten vallen Je bent begonnen gezond te eten en deze verandering heeft waarschijnlijk al een aantal positieve veranderingen in je gewicht tot gevolg. Nu is het tijd om uw calorie-inname onder controle te krijgen. Om op de juiste manier gezond af te vallen, moet u elke dag ongeveer 500 calorieën uit uw dieet halen. Maar om te weten wat uw calorie-inname moet zijn, moet u eerst weten hoeveel calorieën u op een regelmatige basis verbrandt. Dit nummer wordt uw AMR of actieve stofwisselingssnelheid genoemd. Je kunt dit aantal berekenen door online een AMR-calculator te vinden die rekening houdt met je geslacht, leeftijd, lengte en activiteitsniveau. Haal van je AMR 500 calorieën af, en dit zou dagelijks je doelcalorische opname moeten zijn. Als u uw dieet met 500 calorieën per dag verlaagt, kunt u elke week minstens één of twee kilo afvallen. Vergeet ook niet dat langzame gewichtsverlies in orde is. In feite is dit de beste soort omdat het onderhoudbaarder is dan snel gewichtsverlies. En als u fibromyalgie heeft, krijgt u geen snel gewichtsverlies. Dit zo snel mogelijk realiseren en je voorbereiden op een trage tot matige vooruitgang is goed, zodat je niet teleurgesteld wordt als het vet ‘s nachts niet smelt.6. Begin langzaam te trainenDe oefening moet langzaam worden gestart. Duik niet in een trainingsroutine van drie uur per dag, omdat deze niet duurzaam is. Veel mensen die lijden aan fibromyalgie vinden dat langzame lichaamsbeweging zoals tai chi, yoga, licht Pilates en zwemmen de beste vormen van lichaamsbeweging zijn, omdat ze zacht zijn voor je spieren en gewrichten. Een ander ding om in gedachten te houden is dat je niet hebt om elke dag hetzelfde niveau van trainingsintensiteit te hebben. Omdat er “goede dagen” en “slechte dagen” zijn met deze ziekte, is het essentieel om aandacht te besteden aan hoe je je voelt en je oefening hierop te meten. Doe meer als je lichaam je laat.Het is vooral belangrijk om consistent te blijven, dus als het een slechte dag is, is het goed om terug te gaan, maar probeer de bewegingen te doorlopen. Zelfs als je een paar stukjes doet, is het vooruitgang. Oefening is goed voor het verbranden van extra calorieën en helpt je om af te vallen, maar het zal ook goed zijn voor het verminderen van pijn en depressies. Leer hoe om te gaan met tegenvallers. Last but not least, is het belangrijk om te leren omgaan met fouten. Succes is geen rechtstreeks schot naar de top. Integendeel, succes is vaak een meanderend pad dat je vooruit en achteruit brengt. Als je soms niet leert om te gaan met achteruitgaan, kan het echter zijn dat je ermee ophoudt je succes op de lange termijn te saboteren. Omgaan met tegenslagen gaat over het besef dat je alleen maar een mens bent en dat je fouten gaat maken. Wees voorzichtig met jezelf en houd de prijs in de gaten. Blijf het niet verknallen alleen omdat je een fout hebt gemaakt. Realiseer je fout, vergeef jezelf en ga verder in een positievere richting. Je kunt afvallen met fibromyalgie. Afvallen als je fibromyalgie hebt, lijkt in eerste instantie onmogelijk. Verlammende pijn en vermoeidheid in combinatie met alle andere slopende symptomen die samengaan met deze ziekte houden duizenden mannen en vrouwen terug voor zelfs een poging om af te vallen. Maar gewoon omdat het een uitdaging zal worden, getraceerd proces betekent niet dat je het kunt niet afvallen als je worstelt met fibromyalgie. Gebruik de zeven hierboven beschreven stappen, volg uw resultaten en onthoud dat zelfs trage voortgang beter is dan helemaal geen. Na verloop van tijd zullen je successen zich opstapelen en je zult jezelf aansporen om het waardevolle werk dat je aanbrengt voort te zetten. Meer vet nodig hebben om een ​​gezond gewicht te bereiken en te behouden, is een goed doel om alle genoemde dingen te hebben en te doen in deze gids geeft u alleen maar positieve voordelen. Begin vandaag met dit plan en spring op het pad naar succes. Uw doelstellingen voor gewichtsverlies liggen binnen handbereik; je hoeft alleen maar te reiken en ze vast te pakken. Dus wat weerhoudt je ervan om af te vallen met fibromyalgie? Vertel me wat je bentuitdagingen in de commentaren.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *