20 manieren waarop de zomer de fibromyalgiesymptomen beïnvloedt

Velen kunnen uitkijken naar het zomerseizoen voor het warme weer, vrije tijd van het werk / school en lange, ontspannen dagen doorgebracht buiten met familie en vrienden. Maar voor mensen met chronische ziekten zoals fibromyalgie, kunnen de hitte en het licht van de zomer van grote invloed zijn op hoe je je voelt en wat je op een bepaalde dag kunt doen.

Elke persoon is uniek, dus elke fibro-strijder kan anders worden beïnvloed door het zomerseizoen. Het warme weer kan voor sommigen een zegen zijn, terwijl anderen de dagen tot de herfst in winterslaap houden! Hoe dan ook, het is belangrijk om mensen bewust te maken van hoe het seizoen mensen met fibro kan beïnvloeden, zodat anderen een beter begrip van de aandoening hebben. Daarom hebben we onze Mighty-gemeenschap gevraagd uit te leggen hoe de zomer hun fibromyalgie beïnvloedt. Of je nu worstelt met fibro-flare-ups of zonnebaden in de warmte van de zomer, hopelijk kun je je in verband brengen met enkele van de volgende dingen en weten dat je niet de enige bent.

“Hitte doet me pijn. Ik ben meestal binnenshuis in airconditioning als het warm begint te worden. Door de hitte voel ik me zwak, extreem vermoeid, geïrriteerd en zal ik in een fakkel raken. Ik denk niet dat iemand dit begrijpt tenzij je daadwerkelijk fibromyalgie hebt. “- Dee F.
“Zo. Veel. Zweet. Het is alsof niets dat ik doe me kan helpen af ​​te koelen. “- Lauren H.
“Airconditioning is mijn ergste vijand. De zomer is de tijd dat ik me op mijn best voel maar te veel tijd in een te gekoelde ruimte en ik ben meteen in een fakkel. Ik kan niet omgaan met lucht die op me blaast, tenzij het warm is. “- Heather C.
“De hitte veroorzaakt zo’n onverdraagzaamheid tegen de kou omdat het altijd zo warm is dat mijn lichaam eraan went. De kou doet pijn. Migraine is gek omdat het zo heet is en de druk slecht is. De zon veroorzaakt migraine vanwege het licht. De zomer is slechts een nachtmerrie. “- Eloise T.
“Ik ben een postbode met fibro en lever in de hitte van Texas. Ik ben hitte-intolerant. Ik ben binnen 10 minuten helemaal doorweekt van het zweet. Na een paar uur krijg ik rillingen en heb ik het gevoel dat mieren me kruipen en steken op elke centimeter van mijn armen en benen. Daarna duiken de bonzende hoofdpijn, spiervermoeidheid, onhandigheid en misselijkheid op. Bonus: Ik zwel. Ik eindig de dag altijd twee keer zo groot als ik begon. Ik weet niet waarom ik in dit weer blijf werken. “- Christina H.
“Zoals de meeste mensen die opmerkingen hebben gemaakt, is de hitte ondraaglijk. Het doet mijn vermoeidheid toenemen, mijn pijn neemt toe en er verschijnen ook veel vreemde symptomen. Kramp in de voet, een gezwollen enkel, spiertrekkingen, tintelend gezicht. “- Amanda W.
“De zomer is het ergste. Sommige van mijn medicijnen reageren niet goed op overmatige blootstelling aan zonlicht, waardoor het onmogelijk is om van de zon en de warme temperaturen te genieten. Niet alleen ontwikkel ik migraine, maar de hitte zorgt er ook voor dat mijn spijsverteringsproblemen opvlammen, en de slaapproblemen worden nog erger omdat het zo verschrikkelijk heet is. Het is de meest ellendige tijd van het jaar voor mij. “- Bonnie P.
“Ik heb het gevoel dat ik door stroop loop. Al mijn gewrichten verstijven en lijken meer pijn te doen. Mijn voeten worden opgezwollen en gezwollen en ik voel me gewoon zo vermoeid. Ik schijn te veel zweten en mijn gezicht zwelt op en wordt rood en vlekkerig. “- Carrie B.
“Ik krijg voortdurend kramp in de voeten / benen doordat ik in de koude lucht van de A / C ben. Maar het kan ook geen hitte zijn. “- Samantha S.
“Zomerhitte is eigenlijk makkelijker voor mij dan de winter. Mijn lichaam werkt beter omdat het warm is dan proberen warm te blijven in de winter, omdat mijn bloedcirculatie niet geweldig is. Mijn belangrijkste probleem is echter dat ik meer moet drinken, dus mijn lichaam doet geen pijn door gebrek aan hydratatie, wat gisteren gebeurde. “- Amanda G.
“Brutaal zweten, uitbreken in netelroos / uitslag, enz. En brute uitputting.” – Ingrid M.
“Zomerstormen lijken het ergste te zijn voor mijn migraine. Ik denk dat het een combinatie is van de atmosferische druk en de hitte die ze veroorzaakt of, op zijn minst, ze erger maakt. “- Shelby C.
“Door de hitte en de vochtigheid is het moeilijker om in de zomer te functioneren. Ik krijg meer vermoeid, misselijk en ik kan niet afkoelen, dus het is moeilijker om uit te gaan met vrienden. “- Emily K.
“Ik ben erg gevoelig voor warmte. Het put me uit en ik krijg huiduitslag over mijn hele lichaam. Ik ben extreem lichtgevoelig, dus draag binnen- en buitenrecept-prisma TheraSpecs. Helaas moet ik mijn buitentijd overdag beperken, maar probeer na 19.00 uur een wandeling te maken “- Lisa S.
“Ik ontwater gemakkelijk en mijn spieren zwellen op, zodat ik met ijszakken slaap en probeer een bevroren fles water bij me te houden, zodat ik altijd koud water heb.” – Kendra S.
“Ik krijg vreselijke migraine en uitdroging in de hitte en het verhoogt mijn vermoeidheid en” leidende benen. “De laatste twee jaar heeft de hitte ook geleid tot costochondritis met vreselijke pijn op de borst en een onvermogen om op adem te komen. Het is nog maar een paar weken in de zomer en ik ben al klaar voor val en opluchting. “- Katelyn I.
“De hitte lijkt alles erger te maken. Als ik verbrand ben, ga ik in een fakkel. “- Heather M.
“Vochtigheid. Het weer verandert. Zonlicht. Warmte. Ik verstop veel meer dan vroeger en besteed te veel tijd binnenshuis. Bugbitik stoor me nog een hele ton meer en ik leef op het landgoed van het bos. Veel van hen. Alles doet meer pijn als het vochtig is. Maar nogmaals, als ik de lucht in mijn auto inschakel om te rijden, ruik ik de airco en dat veroorzaakt hoofdpijn. “- Leah M.” Ik ga van echt rood en warm (zonder zweten) naar zweten [zo] overvloedig dat ik uitgedroogd word. “- Caroline AR” De hitte van de zomer is geweldig voor mij. De zon laadt mijn batterij op en ik voel minder vermoeidheid. De hitte ontspant en verwarmt mijn lichaam zodat mijn pijn minder intens is. Ik begin me beter te voelen, zoals mijn oude zelf. Dan loop ik de airconditioning in en het is voorbij. Ik gooi een laag kleding op en krul onder een deken. Ik wou dat mijn familie net zo van de hitte genoot als mijn lichaam. “- Jennifer P.Referentie: https: //www.ushealthmag.co/20-ways-summer-affects-fibromyalgia-symptoms/

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *