3 effectieve en beste pijnstillers voor fibromyalgie

Een van de moeilijkste dingen aan het leven met fibromyalgie is het zoeken naar een effectieve pijnstiller die de symptomen kan onderdrukken. Medicijnen die echt effectief zijn bij het verlichten van pijn, kunnen bijwerkingen en risico’s hebben. Aan de andere kant zijn sommige medicijnen die als veilig worden beschouwd, mogelijk niet zo effectief. Dus hoe ontdek je de beste pijnstillers voor fibromyalgiesymptomen? Hier zijn 3 medicijnen om te overwegen.

Tramadol
Tramadol is een van de nieuwere pijnstillers op de markt die effectief is bij de behandeling van matige tot ernstige pijn. Dit heeft ertoe geleid dat artsen dit medicijn voorschrijven aan patiënten die aan fibromyalgie lijden. Het heeft voor de meeste mensen positieve resultaten opgeleverd. Tiradol heeft twee belangrijke voordelen bij de behandeling van fibromyalgie. Ten eerste is het een opioïde, een klasse geneesmiddelen die de interactie tussen neurotransmitters in de hersenen kan helpen voorkomen en de manier waarop uw lichaam pijn zal ontvangen, kan veranderen. Als gevolg hiervan zal Tramadol niet de afhankelijkheids- en verslavingsrisico’s dragen die sommige opioïden zouden opleveren.

Tramadol heeft ook geen ernstige bijwerkingen. Maar dit betekent natuurlijk niet dat er geen zijn. Mensen die het medicijn gebruiken, hebben vaak geklaagd over slaperigheid en mentale verwarring, vooral als ze hoge doses gebruiken.

Cymbalta
Cymbalta is een veelgebruikt medicijn dat wordt voorgeschreven aan patiënten die lijden aan fibromyalgie. Het is een van de meest effectieve medicijnen als het gaat om de behandeling van fibromyalgiepijn. Cymbalta is een soort antidepressivum. Helpt bij de opbouw van neurotransmitters, serotonine, in de hersenen, wat een positief effect heeft op fibromyalgiesymptomen. Het grootste voordeel van Cymbalta in de vroege stadia van fibromyalgie is dat lage doses van het medicijn pijnlijke symptomen kunnen helpen beheersen zonder dat er andere sterkere medicijnen nodig zijn.

Savella
Savella is een ander medicijn dat speciaal is ontworpen als behandeling voor mensen met fibromyalgie. Het werkt op dezelfde manier als antidepressiva, zoals Cymbalta. Ze voorkomen de heropname van serotonine in de hersenen, waardoor de algehele niveaus van serotonine toenemen. Dit kan helpen bij het aanpakken van de verschillende symptomen van fibromyalgie, zoals spierstijfheid, vermoeidheid en pijn.

Net als elke andere pijnstiller kan Savella effectief zijn voor anderen en voor sommigen misschien niet werken. Het medicijn kan ook enkele milde bijwerkingen veroorzaken.

Om uw veiligheid te garanderen, is het het beste om uw arts te raadplegen voordat u besluit een van deze fibromyalgiemedicijnen te gebruiken.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *