Wat is de occipitale neuralgie? Hoe het wordt geassocieerd met fibromyalgie?

Een van de ergste dingen over fibromyalgie, in aanvulling op chronische pijn en vermoeidheid, heeft de manier waarop mensen die lijden aan fibromyalgie risico van veel andere aandoeningen, zoals auto-immuunziekten en vooral chronische hoofdpijn .

Er wordt geschat dat tot veertig procent van de mensen met fibromyalgie lijden aan migraine of een andere vorm van aanhoudende hoofdpijn. Maar net als fibromyalgie, is het moeilijk om de bodem van wat de oorzaak is van uw hoofdpijn te krijgen. En net als fibromyalgie, migraine vaak een verkeerde diagnose gesteld. In feite, hebben sommige mensen die last hebben van aanhoudende hoofdpijn niet echt last van migraine, maar een verwante aandoening, de zogenaamde occipitale neuralgie. Dus wat is de occipitale neuralgie? Hoe het is gerelateerd aan fibromyalgie? Wat u kunt doen om het te behandelen?

Wat is de occipitale neuralgie?

Occipitale neuralgie is een aandoening die chronische pijn veroorzaken aan de basis van de schedel. Men beschrijft vaak een elektrisch of soortgelijk worden gestoken in de spier ontlading. De pijn straalt meestal van de achterkant van het hoofd en nek naar de zijkant van het hoofd of achter het oog.

De wortel van de aandoening ligt in de occipitale zenuwen. Dit zijn zenuwbanen van de achterkant van de nek en rug via de zijkanten van de kop op de hoofdhuid. Maar soms, laesies of ontsteking van de wervelkolom spieren ervoor zorgen dat het weefsel beginnen met het indrukken van deze zenuwen. Dit leidt tot een aandoening genaamd neuralgie, waarbij de zenuwen gaan pijnsignalen naar de hersenen te sturen.

Dat veroorzaakt symptomen die vergelijkbaar zijn met migraine zijn, waardoor het moeilijk is om de ziekte te diagnosticeren. Artsen kunnen de diagnose te stellen door het uitvoeren van een lichamelijk onderzoek, het indrukken van een vinger aan de basis van de schedel om te zien of de pijn erger wordt. Bovendien kunnen ze ook iets genaamd zenuwblokkade, die de interactie tussen de ribben, die kunnen helpen aantonen dat neuralgie plaats van migraine onderbreekt geven.

Maar er zijn veel verschillende omstandigheden die kunnen leiden tot neuropathie, dat is waarom het van invloed kunnen mensen met fibromyalgie vaker dan de algemene bevolking.

Hoe het wordt geassocieerd met fibromyalgie?

Fibromyalgie plaatst je het risico van een aantal verschillende aandoeningen en sommige van hen zijn ook factoren die bijdragen aan de neuralgie. Bijvoorbeeld, diabetes is een veel voorkomende klacht van mensen met fibromyalgie. En zenuwpijn van diabetes kan een belangrijke bijdrage leveren aan het risico van occipitale neuralgie.

We weten ook dat het hebben van fibromyalgie maakt u meer kans op auto-immuunziekten te ontwikkelen. Een auto-immune aandoening is die waarbij het immuunsysteem van het lichaam begint lichaamseigen aanvalt. Dit levert pijnlijke ontsteking in het lichaam. En een gemeenschappelijke auto-immune aandoening is iets genaamd arteritis. Arteriitis veroorzaakt een ontsteking in de wanden van de bloedvaten. Deze ontsteking kan druk uitoefenen op de occipitale zenuwen en kan de oorzaak van de neuralgie.

En fibromyalgie lijken ook de zenuwen beïnvloeden. Fibromyalgie lijkt zenuwen activeren om pijnsignalen naar de hersenen te sturen. En het kan zijn dat dezelfde zenuwverbindingen kunnen bijdragen tot de symptomen van occipitale neuralgie.

Daarom zijn er vele mogelijke redenen waarom fibromyalgie kunnen bijdragen aan de aandoening, maar wilt u waarschijnlijk weten of je hebt is wat u kunt doen om het te behandelen.

Hoe kun je het te behandelen?

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om hulp onmiddellijk te bieden. Het beste wat te doen is wat rust te krijgen. Beweeg je nek kan de pijn verergeren. In plaats daarvan, leun achterover en breng een warm kompres op de achterkant van de nek. En het masseren van de nekspieren kan helpen, zoals de fundamentele pijnstillers zonder recept verkrijgbaar.

Uw arts kan ook een aantal medicijnen die kunnen helpen met symptomen voorschrijven. Uw arts kan spierverslappers voorschrijven om te helpen verlichten spieren te strak persen zenuwen. Zij kunnen ook steroïde injecties voorschrijven te helpen verminderen weefsel ontsteking.

Bovendien kan de arts regelmatige injecties van zenuwblokkade geven. Deze zenuw blokken verdwijnen meestal na een week of twee, zodat u een reeks behandelingen kan het nodig zijn om de controle symptomen te helpen.

In combinatie met rust en warme kompressen, deze medicijnen zijn meestal genoeg om te helpen bij het oplossen van de ergste symptomen van de aandoening.

Dus u last heeft van neuralgie? Denk je dat het in verband met uw fibromyalgie? Laat het ons weten in de commentaren.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *