NIEUWE TEST KAN FIBROMYALGIE HERKENNEN

U bent op zoek naar patiënten met fibromyalgie voor een klinische proef in de bloedtest.

Lijdend aan fibromyalgie omvatten pijn, slaapstoornissen, depressie en geheugen- en geheugenproblemen.

De scepsis van vrienden, familie en artsen die twijfelen aan de validiteit van de ziekte zelf kan net zo moeilijk zijn.

Weinig begrepen en vaak verkeerd gediagnosticeerd, volgens de Centers for Disease Control and Prevention treft fibromyalgie ongeveer twee procent van de bevolking.

Dit aantal wordt besproken door anderen die zeggen dat meer dan 10 miljoen Amerikanen zijn getroffen, of ongeveer zes procent van de bevolking, Dr. Bruce Gillis, oprichter van Epicgenetics, een biomedisch bedrijf dat de FM / Bloedtest heeft ontwikkeld. Gediagnosticeerde fibromyalgie

Wat is

Fibromyalgie is een chronische aandoening die wordt gekenmerkt door algemene pijn en gevoeligheid van de spieren en gewrichten in het lichaam of in bepaalde gebieden, alsmede andere symptomen zoals frequente hoofdpijn, slapeloosheid, rusteloze benen of krampen, gevoelloosheid of tinteling

Onder de slachtoffers zijn ongeveer 60 procent van de vrouwen en 40 procent van de mannen getroffen, zei Gillis.

Fibromyalgie is al honderden jaren verkeerd begrepen, zei Gillis. De patiënten – meestal vrouwen – werden neurotisch genoemd. Een eeuw geleden konden vrouwen geïnstitutionaliseerd worden. In de jaren ’70, voorgeschreven artsen Valium grotendeels voor behandeling, bovengenoemde Gillis.

Het is meer een syndroom of een reeks symptomen dan een ziekte, verklaarde Gillis, die eerder in de privépraktijk werkte om patiënten met fibromyalgie te behandelen.

Om fibromyalgie te testen, hebben veel patiënten drie tot vijf jaar met artsen doorgebracht om ‘uitsluitingstests’ uit te voeren, ‘zei Gillis. Lupus werd bijvoorbeeld getest en afgewezen, of reumatoïde artritis werd verkeerd gediagnosticeerd.

Met steun van grote medische universiteiten, waaronder de University of California, Los Angeles; De universiteit van Illinois aan de Chicago School of Medicine en Harvard Medical School ontwikkelde de FM / A-test.

Diagnose van fibromyalgie door het detecteren van de aanwezigheid van bepaalde afwijkingen in de witte bloedcellen die bij deze patiënten zijn gedetecteerd. De test is FDA-compatibel en werd in 2013 gelanceerd.

De test vereist minder dan een ons bloed. Het analyseert de chromosomen van witte bloedcellen in het immuunsysteem en de bewegingspatronen van cytokines, zei Gillis.

Patiënten met fibromyalgie hebben een onregelmatig patroon van deze eiwitten. Zorgverleners kunnen zich aanmelden voor de test, die wordt gedekt door Medicare en vaak een verzekering.

“Ik denk dat we voorop lopen bij het bevorderen van wetenschappelijke informatie over fibromyalgie en het beantwoorden van deze kritische vragen voor patiënten: 1) Heb ik fibromyalgie? 2) Hoe en waarom heb ik fibromyalgie ontwikkeld? En 3) Is er een directe behandeling voor fibromyalgie? “Zei Gillis.

Campagne 250

Om niet alleen de oorzaak van fibromyalgie te onderzoeken, maar ook om een ​​effectieve behandeling te ontwikkelen, zoekt campagne 250 250.000 vrijwilligers om gratis de FM / a-test af te leggen.

Patiënten die een positieve diagnose krijgen, kunnen worden opgenomen in een klinisch onderzoek met een specifiek fibromyalgievaccin dat tracht fibromyalgiegerelateerde symptomen te verlichten.

De studie is door Dr. med. Denise Faustman, directeur van de Immunobiologie Laboratories General Hospital / Harvard Medical School, uitgevoerd aan het Massachusetts dat de gemeenschappelijke markten en DNA-kenmerken onderzoekt in hun verkenning van een FM-vaccin.

“Mensen met fibromyalgie hoeven anderen niet meer te horen zeggen: alles zit in je hoofd of het ziet er perfect uit. “Je kunt het immuunsysteem niet aan het werk zien”, zei Gillis.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *