WAAROM BIEDT NIEMAND DE FIBROMYALGIE ZIEK NIET?

We vragen ons vaak af  : WAAROM BEGRIJPT NIEMAND DE FIBROMYALGIE?

Fibromyalgie staat bekend als een  “onzichtbare ziekte” , symptomen zoals spierpijn, paresthesieën, krampen, hoofdpijn, duizeligheid, geheugenverlies, mentale blokkades, angstgevoelens en anderen worden niet gezien of opgemerkt door iemand anders dan de zieken, het is dit is dat  fibromyalgiepatiënten  worden beschouwd als hypochondriacs (iemand die zich zonder reden zorgen maakt over zijn gezondheid op een obsessieve en ziekelijke manier).

Er wordt ook gedacht dat ze alleen maar de aandacht willen trekken en het centrum van alles willen zijn.

Daaraan moet worden toegevoegd dat de laboratoriumstudies normale resultaten opleveren en dat het medicijn de oorzaak van de ziekte nog niet heeft gevonden of begrijpt, dus het lijkt erop dat alleen gezonde mensen de aandacht willen trekken omdat ze ook genieten van een goed uiterlijk fysiek.

Wanneer patiënten symptomen beginnen te herkennen, begrijpen ze het niet omdat ze zich slecht voelen als iedereen, inclusief artsen, en zichzelf er zo goed uitzien.

Ze komen aan hun eigen percepties twijfelen en dat de pijn en andere symptomen reëel zijn.

Artsen, familieleden en de omgeving roepen deze twijfel op als ze tegen de patiënt zeggen: “Je kunt niet ziek zijn, je ziet er heel goed uit, alles zit in je hoofd”. Dit maakt de patiënt nog erger door niet door te kunnen gaan met hun werk, taken en leven normale familie en de patiënt begint stress, angst en depressie te verzamelen. Ze beginnen de pijn en het ongemak te verbergen door zichzelf dag in dag uit slechter te sluiten.

Je bereikt een toestand van absolute onmacht wanneer je niet langer fysiek of mentaal kunt zijn, wanneer de pijn onuitstaanbaar is en ook leeft met misverstanden en wantrouwen jegens anderen, werkcollega’s, vrienden, artsen en zelfs familie.

Als je last hebt van fibromyalgie, heb je op een bepaald moment wel eens getwijfeld aan jezelf en aan de mensen die je vertrouwde als je hen vertelt wat je toestand is, dacht dat je overdreef.

Daarom is het erg belangrijk om de ziekte goed te kennen en goed geïnformeerd te zijn om goed te antwoorden wanneer iemand ons niet gelooft zonder in discussie te treden of te veranderen (dit veroorzaakt crises en terugvallen). Het is handig om onze “spraak” en vragen in het hoofd te hebben geleerd, twijfels en advies die we zullen inbrengen om alles met vastberadenheid en veiligheid te kunnen beantwoorden, zodat ze weten dat we niet liegen en een realiteit leven dat zelfs als het niet bestaat.

We lijden niet alleen aan fysieke pijn en vele andere symptomen, we moeten anderen ook voortdurend overtuigen dat wat we lijden reëel is.

Het is ook erg belangrijk om een ​​goede diagnose en een juiste behandeling te hebben. Zoek naar betrouwbare informatie uit betrouwbare bronnen en onthoud dat er geen wondermiddel bestaat.

Als het nuttig is geweest, deel om anderen te helpen 🙂

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *