8 waarschuwingssignalen van fibromyalgie Iedereen moet onthouden.

 

De specifieke gevoelige punten
Zoals hierboven aangegeven, is gegeneraliseerde pijn geassocieerd met fibromyalgie. Dat gezegd hebbende, zijn er ongeveer 18 gevoelige punten die vaak voorkomen bij mensen met fibromyalgie, en iedereen met 11 of meer heeft waarschijnlijk de aandoening.
Deze gevoelige gebieden veroorzaken hevige pijn in een klein gebied wanneer er druk wordt uitgeoefend, en omvatten meestal vlekken op de heupen, billen, knieën, borst, ellebogen, nek en rug. Een reumatoloog weet waar deze gevoelige punten zijn en zal in staat zijn om hun reactie te beheersen.
spierspanningen
Als je fibromyalgie hebt, heb je hoogstwaarschijnlijk pijnlijke spieren en spasmen gekneed, evenals de hiervoor genoemde gevoelige punten. Iedereen die massages geeft, kan reageren op de strakheid van de spieren en pijn op plaatsen zoals de schouders en armen kan het ondraaglijk maken om alledaagse taken uit te voeren, zoals schrijven of laden.
Vermoeidheid
Naast pijn is vermoeidheid waarschijnlijk het meest voorkomende symptoom van fibromyalgie. Deze vermoeidheid is meer dan de vermoeidheid die gepaard gaat met een stressvolle gebeurtenis of een drukke week is matig tot ernstig van aard en blijft meestal bestaan ​​ongeacht het activiteitenniveau. Het kan dus zijn dat je het moeilijk vindt om alle dingen te doen die je wilt en je kunt gefrustreerd raken door het feit dat vermoeidheid ver uitstijgt boven het bedrag dat je op een dag hebt gedaan.
fibro-fog
“Fibro-mist” is de naam die vaak wordt gegeven aan de cognitieve problemen bij fibromyalgie. U zult misschien merken dat het moeilijker is om feiten te onthouden, moeilijker om nieuwe informatie te leren en moeilijk om zich voor langere tijd te concentreren. Sommige mensen merken ook veranderingen in spraak op, zoals struikelen over woorden.
Volgende pagina
De hoofdpijn
Hoofdpijn komt vaak voor, maar die die door fibromyalgie-patiënten worden beschreven, lijken te komen van stijfheid en pijn in de nek en schouders. Hoofdpijn kan optreden in de vorm van milde maar aanhoudende spanningshoofdpijn, of ze kunnen zo extreem zijn als migraine met misselijkheid en gezichtsstoornissen.
Als u denkt dat u voor de eerste keer een migraine heeft gehad (of een ander type migraine hebt gehad), moet u altijd naar uw arts gaan voor meer sinistere, neurologische problemen met de gezondheid, zoals beroertes en tumoren die soms verantwoordelijk zijn voor soortgelijke symptomen .
Ongebruikelijke gevoeligheid
Fibromyalgie gaat meestal gepaard met extreme gevoeligheid voor pijn in twee verschillende betekenissen. Ten eerste kun je hyperalgesie hebben, wat pijnlijke prikkels (zoals verwondingen) betekent die meer schade aanrichten dan de gemiddelde persoon.
Ten tweede kunt u last krijgen van allodynie, die wordt gekenmerkt door pijn als reactie op dingen die de gemiddelde persoon helemaal niet zouden schaden (zoals highlights op de huid). Bovendien zijn mensen met fibromyalgie soms gevoeliger voor dingen in de omgeving, zoals sterke geuren of felle lichten. Deze intense sensorische ervaringen kunnen zelfs een toename van andere symptomen van fibromyalgie veroorzaken (zoals spierpijn, mentale verwarring en hoofdpijn).
slechte slaapkwaliteit
Een van de belangrijkste waarschuwingssignalen van fibromyalgie is dat je wakker wordt met het gevoel dat je geen goede nachtrust hebt gehad. Soms is je droom zo arm dat je je vermoeider voelt dan toen je naar bed ging. Bovendien kunt u moeite hebben met inslapen en voelt u zich bijzonder stijf of pijnlijk wanneer u de eerste keer opstaan ​​in de ochtend.
ze ervaren spijsverteringsstoornissen
Ten slotte is er een aanzienlijke overlap tussen fibromyalgie en spijsverteringsstoornissen zoals het prikkelbare darm syndroom. U kunt episodes van constipatie hebben die afgewisseld worden met diarree en u kunt vaak een opgeblazen gevoel krijgen of een pijnlijke kramp voelen na een maaltijd.
Diagnose krijgen
Als de meeste van de bovenstaande symptomen u bekend voorkomen, praat dan met uw arts over fibromyalgie. Hoewel veel mensen een lange weg moeten gaan in het verkennen van andere verklaringen voordat ze eindelijk een diagnose krijgen, zijn er enkele veelbelovende behandelingsopties. Geneesmiddelen die de niveaus van neurotransmitters beïnvloeden die pijnniveaus controleren, kunnen bijvoorbeeld zeer effectief zijn.
Omdat veel patiënten met fibromyalgie op een bepaald moment afvragen of ze niet meer dan hypochonders zijn, is het mogelijk dat zelfs het niet weten dat er een naam is voor hun aandoening helpt de lage stemming te bestrijden en hoop geeft voor de toekomst.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *