Zoek de oorzaak van fibromyalgie. Deel deze informatie alstublieft

Vaak hebben ze zich verkeerd begrepen. Of erger nog, beschuldigd van het simuleren van een kwaal. Maar nu geeft de wetenschap hen de reden. En is dat genetici hebben ontdekt dat fibromyalgie een pathologie van neurologische oorsprong is, die het gevolg is van neurochemische onevenwichtigheden op het niveau van het centrale zenuwstelsel.

Dankzij een onderzoek met 3.000 mensen, waarvan tweederde door fibromyalgie en chronische vermoeidheid werd getroffen, is vastgesteld dat er 90 polymorfismen in het DNA van patiënten zijn die het immuunsysteem en het zenuwstelsel aantasten.

Dit onderzoek “vertegenwoordigt het enige wetenschappelijke bewijs van genetische markers geassocieerd met fibromyalgie”, aldus de auteurs, Genomic Genetics International (GGI). “Er is voldoende bewijs om deze pathologie te beschouwen als een op een organische ziekte gebaseerde ziekte, op voorwaarde dat het goed wordt gediagnosticeerd,” verklaart Dr. José Ignacio Lao, directeur van GGI.

Het probleem van patiënten die aan deze ziekte lijden, is dat hun immuunsysteem de neiging heeft om op een overdreven manier te reageren. Genetici hebben de interactie van twee genen ontdekt die verklaren waarom de pijnlijke stimulus sterker is bij patiënten met fibromyalgie.

Er is zelfs nog een andere gene-opgeroepen opioïde receptor mu- “waardoor deze mensen niet alleen meer fysieke pijn waarnemen, maar ook de psychische”, hanteert de directeur van de GGI. “Een sociale afwijzing of een pauze van een paar laat een diepere indruk achter dan andere mensen die deze genetische variant niet hebben,” voegt hij eraan toe. Voorbij de pijn geleden door fibromyalgie-patiënten – “op alle niveaus, niet alleen skeletspieren”,

Lao wijst erop dat deze worden beïnvloed door hun vermogen om de chemische balans in de hersenen te handhaven. Ze lijden aan een tekort aan neurotransmitters – de herschemicaliën die verantwoordelijk zijn voor zenuwtransmissie – en daarom is er binnen de pathologie een neiging tot geheugenverlies (vroege cognitieve stoornissen), tot depressie en slaapstoornissen, vanwege een tekort aan serotonine. “Zelfs stressvolle situaties veroorzaken uitbraken van de ziekte”, herinnert de directeur van GGI zich.

HET BEGIN VAN HET EINDE VAN DE STIGMA?

Hoewel fibromyalgie in 1992 door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) werd geïdentificeerd als pathologie, inclusief binnen de reuma in de Internationale Classificatie van Ziekten, hebben veel van de mensen die eronder lijden ten onrechte het harde stigma om te simuleren te ondergaan, in de ogen van anderen, een ziekte. Hoewel fibromyalgie vandaag geen medische remedie heeft, is de waarheid dat er veel hoop is gevestigd op het gebied van biotechnologie, zodat het een definitieve oplossing kan vinden. Genetica ontwikkelt al nieuwe therapeutische middelen. U kunt zelfs preventieve geneeskunde doen in families met een verleden.

En is dat in familiale omgevingen waar er een geval van fibromyalgie is vermenigvuldigd met acht de kans op meer gevallen verschijnen, zoals de statistieken aantonen. In Spanje wordt geschat dat 2,4% van de bevolking lijdt aan fibromyalgie. Er zijn zelfs gevallen bij kinderen, hoewel weinigen, waarin deze overgevoeligheid al voorkomt. Veel van de mensen die lijden aan de ziekte van ouderen verklaren dat ze als kinderen overgevoelig zijn voor bepaalde stimuli.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *