Vermijd deze voedingsmiddelen ten koste van alles als u ontstekingsziekten heeft zoals fibromyalgie, lupus, multiple sclerose, artritis, chronische vermoeidheid, psoriasis en meer

 

Vermijd gluten en linzen als u ontstekingsziekten heeft
door Tay Cuéllar
Ik heb al uitgelegd hoe het hebben van een lekkende darm je stevig in het auto-immuunspectrum plaatst. Dat is de reden waarom het genezen van je darm de eerste pijler van mijn protocol is. Dit is het moment om een ​​aantal veranderingen aan te brengen die ervoor zorgen dat je darmen weer een goede gezondheidstoestand hebben. Een van de beste dingen die u kunt doen, is stoppen met het eten van voedsel dat meer ontstekingen en schade aan het darmkanaal veroorzaakt. Het vermijden van granen en peulvruchten is belangrijk in het proces van omkering van ontstekingsziekten. Wil je weten waarom? Lees verder om de redenen en consequenties te begrijpen.

ontstekingsziekten

Vermijd gluten en linzen als u ontstekingsziekten heeft
Wat is gluten?
Gluten is een groep eiwitten die voorkomt in granen zoals tarwe, griesmeel, spelt, rogge, kamut en gerst. Dat is wat het brood zijn plakkerige, deegachtige textuur geeft, maar dat is niet de enige plek waar je het zult vinden: gluten wordt gebruikt als een voedseladditief in bijna alle bewerkte voedingsmiddelen, van slasaus tot ketchup tomatensaus.

Je vraagt ​​je misschien af ​​hoe iets dat zo gewoon is schadelijk kan zijn voor je gevoel, zouden we niet allemaal ziek zijn? Helaas zijn chronische ziekten zoals hartaandoeningen, kanker of auto-immuunziekten ‘trendy’ geworden en nemen de percentages toe. Gluten is geassocieerd met meer dan 55 ziekten, en naar schatting 99% van de mensen die al glutengevoelig of niet-coeliakie zijn, worden nooit gediagnosticeerd.

Hoe veroorzaakt gluten lekkende darm?
In Autoimmune Solution, leg ik in detail uit hoe gluten bijdraagt ​​aan een doorlaatbare darm die je naar het pad van de auto-immuunziekte leidt. Het stimuleert het immuunsysteem om zijn eigen weefsels aan te vallen, is niet gemakkelijk te verteren en draagt ​​bij tot trigger-onevenwichtigheden zoals overgroei van Candida en SIBO. Maar nog schadelijker is het vermogen van gluten om de productie van zonulin in het lichaam aan te zetten, een eiwit dat op nauwe kruispunten tussen de darmcellen wijst die zich openen en open blijven.

Het probleem met granen en groenten O
tarwe is niet de enige. Andere granen, pseudogrammen (zoals quinoa) en peulvruchten bevatten soortgelijke eiwitten die op verschillende manieren bijdragen tot de permeabele darm en ontstekingsziekten verergeren:

Om darmcellen te beschadigen
, het openen van de tight junctions van het darmslijmvlies
om schadelijke bacteriën te voeden om intestinale disbiosis te creëren
stop niet met lezen:
12 ziekten van vitamine D-tekort
griep met ontstekingsziekten

Het eetbare deel van deze planten is het zaadje dat het embryo bevat. Om je genen over te brengen, produceert een plant zijn eigen chemicaliën om plagen af ​​te weren en de spijsvertering te voorkomen. Deze chemicaliën kunnen zeer schadelijk zijn voor personen met een auto-immuunziekte of ook wel ontstekingsziekten worden genoemd. Ik belicht een aantal in het bijzonder:

Chemicaliën in planten die ontstekingsziekten verergeren
lectinen
Lectines zijn plantaardige eiwitten die binden aan koolhydraten. De twee typen lectines in het bijzonder, waarvan bekend is dat ze bij de mens een probleem veroorzaken, zijn aglutinines en prolamines.

agglutinine
Agglutininen fungeren als een natuurlijk insecticide en kunnen een verzwarende factor zijn voor ontstekingsziekten. De effecten van lectines in ons lichaam kunnen subtiel en moeilijk te herkennen zijn, maar sommige agglutinins zijn ongelooflijk gevaarlijk. Ricin, een ricinuslectine, is dodelijk giftig, zelfs in zeer kleine hoeveelheden.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *