18 soorten pijn die ik voel met fibromyalgie

Chronische pijn is slechts één van de vele symptomen van fibromyalgie in het lichaam op elk moment, maar voor mij is het de meest voorkomende. Pijn beïnvloedt elk aspect van mijn leven. Betaling voor alle fysieke activiteit die ik doe; Zelfs de kleinste taak kan een toename van mijn symptomen veroorzaken.

De pijn van fibromyalgie is uniek vanwege de ernst, complexiteit en meerdere systemen. Er zijn drie hoofdtypen pijn gerelateerd aan fibromyalgie: hyperalgesie, allodynie en paresthesie.

Hyperalgesie vertaalt zich letterlijk in overmatige pijn: “hyper” betekent “overmaat” en “algesie” betekent pijn. Het is de medische term voor het intensifiëren van pijn bij fibromyalgie.

Allodynie is de pijn die u voelt wanneer het uw huid raakt. Een lichte druk op de kleding of een zachte massage veroorzaakt bijvoorbeeld pijn of een zacht briesje op de huid. Overgevoeligheid voor prikkels veroorzaakt meestal geen pijn.

Paresthesie is het vreemde nerveuze gevoel dat lijkt op iets dat kruipt, mieren, brandwonden, jeuk of gevoelloosheid, als een ongevoelig punt in het midden van de voet of een branderig gevoel in de rug.

Maar om eerlijk te zijn, die woorden hebben weinig betekenis voor degenen die geen fibromyalgie hebben. Ik zal de pijn beschrijven die ik voel zodat iedereen het kan begrijpen, om aan mensen te geven zonder de indruk van hoe het is om met deze pijnlijke en slopende ziekte te leven.

1. verbrande huid

Soms staat mijn huid in brand, rauw. Stel je voor dat je uren in de zon doorbrengt zonder bescherming van de huid. Daarna dook je de zee in en het zoute water verbrandt de beschadigde huid. Dus kleed je je aan om ‘s nachts uit te gaan en je kleding wrijft over je rauwe huid. Wanneer u last heeft van fibromyalgie, kan kleding alleen deze pijn veroorzaken, zonlicht is niet nodig.

2. hete / brandende pijn

Het is een pijn die ik bijzonder moeilijk vind te verdragen. Het is zo erg dat het me de adem beneemt. Het is als een warme deken die in mijn lichaam gaat en overal en altijd kan gebeuren. De pijn komt in golven en gaat gepaard met misselijkheid.

3. Gezamenlijke pijn

Mijn gewrichtspijn is een bonzende, kloppende pijn. Dit heeft vooral invloed op mijn knieën, maar het kan ook andere gebieden beïnvloeden.

4. spierpijn

Mijn spieren doen me voortdurend pijn. De kleinste activiteit zorgt ervoor dat ze trillen en branden. Ik vind het onmogelijk om me op mijn gemak te voelen als mijn spieren pijn doen, het maakt me zo opgewonden.

5. Spierspasmen en spasmen

Ik voel elke dag spierspasmen en spasmen, ze zijn er bijna constant. Het is alsof je je lichaam niet bestuurt, alsof een onverwachte kracht je manipuleert.

6. Zaps

Dit is een vreemd symptoom dat ik moeilijk vind om te beschrijven. Het klinkt als een elektrische schok, een zap die begint aan de basis van mijn schedel, vervolgens naar de top van mijn hoofd beweegt en het topje van mijn vingers bereikt. Het duurt maar een seconde per keer, maar mijn hele lichaam is geschokt.

7. netelige sensatie

Heb je ooit een uitslag van warmte gehad na veel tijd in de zon doorgebracht te hebben? Dat is wat we voelen. Pijn, brandend gevoel en jeuk

8. acute pijn

Je voelt dat iemand je gebruikt als een voodoopop.

9. Een kruising tussen jeuk en kloppende pijn

Ik weet zeker dat daar een technische term voor is, maar ‘een kruising tussen jeuk en een steek’ is de beste manier om het te beschrijven. Het gebeurt diep in mijn spieren en het is onmogelijk om jeuk te jeuken. Dit veroorzaakt ook opwinding in het deel van mijn aangedane lichaam.

10. gevoel van letsel

Niet alleen op de huid, maar ook aan de binnenkant, voel je je gekneusd en gevoelig. Meestal zijn mijn borst en ribben gekneusd, wat het ademen bemoeilijkt. Op sommige dagen lijkt het alsof je 10 ronden in een boksring hebt doorgebracht.

11. Gevoel van migraine door het hele lichaam

Als ik overgevoelig en verdoofd ben, voel ik een migraine over mijn hele lichaam, voel ik me rauw. De minste aanraking of beweging veroorzaakt kloppende pijn rond mijn lichaam.

12. stijfheid

Stel je voor dat een gezond persoon naar de sportschool gaat na maanden van inactiviteit. Ze heffen gewichten en hebben een volledige lichaamstraining. De volgende dag voelen ze zich stijf en gebarsten en hebben ze moeite met bewegen. Een persoon met fibro wordt elke ochtend wakker met dit gevoel. Het lijkt erop dat ik een aap onder mijn huid draag, twee kleinere maten.

13. uitstralende pijn

Ik voel je vanaf dit punt. De pijn kan in mijn rug beginnen, maar hij beweegt zich ook langs mijn benen, bijvoorbeeld. Pijn veroorzaakt door aanraking Zelfs het minste contact met een geliefde kan pijn veroorzaken. Ik moet kleding dragen die twee maten te groot is, zeer grote vliegtuigen maken en ik moet mijn haar knippen omdat het veel huidpijn veroorzaakt. Aanraken veroorzaakt veel soorten pijn die ik heb beschreven. Migraine / hoofdpijn Ik denk niet dat een dag zonder hoofdpijn gaat, het kan te wijten zijn aan spanning. Mijn migraine wordt verergerd door stress en hormonen. Als ze aanvallen, ben ik arbeidsongeschikt. Ik verlies het zicht en de pijn is zo intens. Je hebt de indruk dat je hoofd isIk draag een helm die constant perst. De geringste beweging, contact of geluid doet pijn aan mijn hoofd en mijn gezicht. Kruipende huid Je hebt de indruk dat duizenden insecten door je huid heen rennen. Eigenlijk is het best eng. Overgevoeligheid Op sommige dagen lijkt het geluid op een bakstenen muur. In een oogwenk voelt hij pijn, misselijkheid, duizeligheid, trillen en een dreigende paniekaanval. Maar ik maak niet alleen lawaai, ik ben ook overgevoelig voor geur, licht en aanrakingen. Ja, een sterke parfumgeur kan pijn veroorzaken. Fibromyalgie gaat vaak gepaard met bijkomende ziekten, zoals het prikkelbare darm syndroom (IBS of SCI). In tegenstelling tot wat algemeen wordt gedacht, komt IBS-pijn niet alleen voor in de darmen, maar straalt ook uit naar andere delen van het lichaam, vooral de rug. Het is scherpe en brandende pijn. De wind die gevangen zit in een al ontstoken darm is een van de pijnlijkste symptomen van IBS, het is overweldigend: pijn is niet het enige symptoom van fibromyalgie, maar het is het symptoom dat de grootste negatieve impact heeft op mijn leven en mijn gezondheid. . Sommige van mijn collega’s met fibromyalgie en chronische pijn willen een soort pijn toevoegen?

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *