Fibromyalgie is gekoppeld aan kinderstress en onbehandelde negatieve emoties

Vanwege fibromyalgie heeft Vera, 46, moeite om ‘s ochtends op te staan. Toen hij naar de badkamer ging en begon te werken, bewoog de pijn zich naar zijn handen, hoofd en nek. Tranen in de ogen. Het maakte haar boos op de gedachte dat Kurt er niet eens aan had gedacht om dingen in huis te regelen om zijn leven gemakkelijker te maken. Vera herinnerde zich discussies over haar begeleiding bij medische afspraken en werd nog bozer. Maar ze heeft hem nooit iets verteld. Hij richtte zijn aandacht op de steungroep die hij diezelfde dag zou bijwonen, hoewel hij zijn fysieke ongemak niet kon verlichten.

Het was gemakkelijker voor Vera om zich te concentreren op de pijn van fibromyalgie dan op haar angstaanjagende emoties.

Terwijl ze aan het ontbijten was, zorgde de herinnering aan haar oude familieboek voor Vera’s visie. Ze zag de spanning die ze voelde toen ze thuiskwam van school en vroeg zich af of haar ouders ruzie zouden maken of verkouden zouden worden. Haar moeder loste haar frustratie op met Vera, het oudste en vredigste kind. Zijn spieren spanden zich op toen hij zich de angst voor onzekerheid herinnerde en niet wist hoe hij over zijn zorgen moest praten. Het was nu hetzelfde. Ik wist niet hoe ik moest praten over de angst dat ik niet voor je kon zorgen. Vera had geen woord om haar vader te irriteren omdat hij zijn moeder niet gelukkig had gemaakt en Kurt net zo ongevoelig en onverschillig was. Wat hij had was een pijn in het lichaam, variërend van doffe pijn tot een ondraaglijke pijn waarvoor geen specifieke organische oorzaak was gevonden. Fibromyalgie was de diagnose. Hij kwam met vermoeidheid, onderdrukt acties en beperkt zijn leven. Dit maakte Vera afhankelijk van pijnmedicatie en een echtgenoot die haar teleurstelde door de cyclus van haar jeugd te herhalen.

Het vullen van haar woede maakte Vera’s fibromyalgie acuter en schrijnender

De strijd Vera tot over zijn woede en stress te praten tijdens de kindertijd en nu als volwassenen, waardoor het meer waarschijnlijk dat zijn ervaring pijn tijdens de explosie van fibromyalgie wordt intenser en slopende. The European Journal of Pain, 2010 publiceerde een studie waarin vrouwen met fibromyalgie werden vergeleken en hun uitdrukking uitdrukten tegenover degenen die hun woede onderdrukten. Hoe groter de remming van woede, hoe groter de pijnervaring bij vrouwen met fibromyalgie. Degenen die boos waren en dit uitdrukten in de situatie waarin ze wakker werden, leden het minst.

Geen enkele positieve gedachte verlichtte haar ondraaglijke pijn gerelateerd aan fibromyalgie

Vergeleken met gezonde vrouwen, die te vermijden sterke negatieve emoties, zoals boosheid, en laat ze infecteren zonder behandeling ondergaan, hebben meer kans om fibromyalgie te ontwikkelen. Bovendien lijkt het focussen op positieve emoties geen voldoende kussen te zijn. Volgens een rapport uit 2008 in het Journal of Psychosomatic Research, is het ontbreken van de verwerking van negatieve emoties die de pijn cyclus neerslaat bij fibromyalgie patiënten, ongeacht de hoeveelheid of de duur van positieve gedachten. Vera was niet gevoeliger dan de meeste vrouwen tegen negatieve emoties zoals woede, maar ze ervoer ze vaker en leerde ze nooit op een gezonde manier uit te drukken. De neuro-endocriene functie werd gecompromitteerd, het verlagen van hun pijngrens fysiek en psychologisch, suggereert een studie van vrouwen met fibromyalgie gepubliceerd in Arthritis Care en Onderzoek 2010.

Fibromyalgie is gekoppeld aan chronische stress bij kinderen en conflicten met ouders

Vera was de meerderheid van de volwassen vrouwen met fibromyalgie die een stressvolle jeugd gehad, zoals gerapporteerd in het tijdschrift Stress en Gezondheid in 2009. Vera’s ervaring met verbaal en emotioneel misbruik van haar moeder en de zorgeloze houding van zijn vader is een andere gemeenschappelijke noemer van het leven. Verhalen van vrouwen met fibromyalgie. Vera’s worsteling met haar moeder en nu met haar man heeft het leven negatiever gemaakt. Conflict met de ouders en met partners, tot meer stress en bijdragen aan een negatieve perceptie van het leven van de vrouwen met fibromyalgie, volgens de Europese psychiatrie tijdschrift in 2000.

Chronische stress bij kinderen dereguleert het neuro-endocriene systeem van Vera, waardoor het gevoeliger wordt voor fibromyalgie.

Langdurige, aanhoudende en chronische stress beïnvloedt het neuroendocriene systeem, waardoor het na verloop van tijd minder effectief wordt. Vera’s jeugdtrauma creëerde een constant gevoel van onzekerheid en onvoorspelbaarheid waardoor haar vermogen om te beïnvloedenNieuwe stress, het neuroendocriene systeem verzwakte en begon abnormaal te functioneren. Omdat ze in een toestand van constante stress leefde, namen haar stresshormoonspiegels, zoals cortisol, enkele jaren na haar eliminatie toe. Hij steunde het niet, het was niets vergeleken met zijn eerdere stressvolle ervaringen.2006 gepubliceerd in het tijdschrift Psychoneuroendocrinolgy. De behandeling van negatieve emoties kan de pijn verminderen die wordt veroorzaakt door Vera fibromyalgie. Vera kan het record van haar man misschien niet veranderen. Maar je kunt beginnen om je emoties te assimileren in je steungroep en ze aan te vullen met psychotherapie. Ze kan haar woede delen over haar jeugd en haar angst om zich hulpeloos en alleen in pijn te voelen. Het kan de druk van je reeds overbelaste neuroendocriene systeem verlichten door je gevoelens nu te herkennen, te benoemen en uit te drukken. Een studie uit 2010 in Artritis zorg en onderzoek suggereert dat Vera een verbetering in functie van 50% tot 70% kan verwachten en voelt minder pijn als ze dat doet.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *