Fibromyalgie, als de pijn echt is

Als een pijn die van top tot teen gaat. Dit wordt beschreven door mensen met fibromyalgie, een onbekend maar vaak voorkomend syndroom dat tot 4,2% van de vrouwen in Spanje treft.

Fibromyalgie is een chronische en complexe ziekte, gekenmerkt door wijdverspreide pijn in het lichaam en diepe uitputting. Bovendien gaat het gepaard met andere symptomen, zoals slaapstoornissen, depressie, angst, hoofdpijn, droge slijmvliezen, enz.

“Dit is een echte ziekte die de kwaliteit van leven van de patiënt ernstige gevolgen heeft, maar tot nu toe was het onder-gediagnosticeerde en onder-behandeld,” zegt Dr Enrique Ornilla, Head of Rheumatology universiteitskliniek Dienst Navarra.

Gevallen van fibromyalgie beschreven die beginnen na aangewezen behandeling, zoals een bacteriële of virale infectie, een auto-ongeluk, een paar scheiding een probleem kind …

In andere gevallen wordt opeenvolgend ziekte de kwaliteit van leven van patiënten (reumatoïde artritis, lupus, …) beperkt. “Deze triggers lijken de ziekte niet te veroorzaken, maar wat ze waarschijnlijk wel doen, is wakker worden. Hoewel het nog niet met zekerheid bekend is, is het mogelijk dat een abnormale reactie op stress factoren een zeer belangrijke rol spelen bij deze ziekte, “legt hij uit.

De diagnose van fibromyalgie wordt geplaatst bij patiënten met gegeneraliseerde musculoskeletale pijn van enkele maanden van ontwikkeling waarin andere mogelijke oorzaken zijn uitgesloten. Er is geen standaardbehandeling en deze moet worden aangepast aan de kenmerken van de patiënt. Omdat vele facetten van het leven van de patiënt worden beïnvloed, is het bovendien essentieel om multidisciplinaire behandelingen uit te voeren.

Het is raadzaam om een ​​mentaliteitsverandering te zoeken, zowel voor de patiënt als voor de mensen om hem heen, door een ontspannen gezinsomgeving te zoeken zonder constante eisen. Bovendien moeten we factoren vermijden die de symptomen verergeren door levensstijl en gewoonten aan te passen aan de beperkingen die pijn en vermoeidheid kunnen veroorzaken.

Dus, alle maatregelen die zijn gebruikt bij de behandeling van fibromyalgie, lichaamsbeweging en goede spierkracht zijn zonder twijfel de meest effectieve. Massages, spierrekoefeningen, lokale warmte en sommige soorten elektrotherapie (“stromingen”) kunnen ook erg nuttig zijn. Niettemin zijn er verschillende behandelingen die de symptomen verbeteren, zoals injecties, pijnstillers, analgetica, lokale anesthetica, onder andere.

“De toekomst van de behandeling van deze ziekte is veelbelovend, omdat het onderzoek naar fibromyalgie snel vordert. Het is een kwestie van tijd dat deze vooruitgang zich vertaalt in effectievere behandelingen “, besluit hij.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *