Waarom veroorzaakt fibromyalgie pijn in de nek?

Van alle medische aandoeningen die er zijn, is fibromyalgie ongetwijfeld een van de meest raadselachtige en onbegrepen.

Vaak genegeerd en beschouwd als een volledig syndroom, is fibromyalgie een van die pathologieën die nog niet worden begrepen, zelfs niet door de meest bekende medische onderzoekers ter wereld.

We begrijpen het feit dat meer dan 5 miljoen Amerikanen de pijn en symptomen van fibromyalgie moeten doormaken die dagelijks levens veranderen.

Er is geen remedie voor dit syndroom en de enige manier waarop mensen kunnen leven is om hun eigen symptomen beter te beheersen. Er zijn echter nog steeds te veel patiënten voor wie fibromyalgie hun leven radicaal heeft veranderd.

Fibromyalgie en de uitleg die we hebben
De harde waarheid over fibromyalgie is dat we niet eens weten hoe we het moeten definiëren. Het is natuurlijk een syndroom, wat betekent dat het een reeks symptomen is, maar ze kunnen erg variëren en kunnen zo verschillend zijn van de ene persoon tot de andere dat het echt onmogelijk is om te weten wat fibromyalgie is.

Het meest voorkomende en aangrijpende symptoom dat mensen met fibromyalgie ervaren is gegeneraliseerde pijn. Verder zijn er veel opkomende symptomen, die met elkaar kunnen worden verbonden en soms zelfs als oorzaken en risicofactoren voor dit syndroom kunnen worden beschouwd.

Naast alles, zijn de meeste van hen (gegroepeerd op de een of andere manier) hetzelfde voor andere medische aandoeningen die mogelijk comorbide zijn met fibromyalgie.

Slaapstoornissen, blaasproblemen (en urineproblemen in het algemeen), prikkelbare darmsyndroom, hoofdpijn, vermoeidheid, spierspasmen, tintelingen en gevoelloosheid, stijf ontwaken, zenuwpijn, geheugenstoornissen, gebrek aan aandacht, angst voor depressie: dit zijn slechts enkele van de volgende: de symptomen die het vaakst worden geassocieerd met fibromyalgie (maar ook met andere medische aandoeningen, wordt fibromyalgie vaak verward of gedraagt ​​zich).

Wat zijn de oorzaken van fibromyalgie?
Er is geen duidelijk antwoord op deze vraag. Naast het feit dat fibromyalgie tamelijk moeilijk te diagnosticeren is (zoals later zal worden uitgelegd), zijn de oorzaken van dit syndroom volledig onbekend.

Sommigen hebben getheoretiseerd dat fibromyalgie wordt veroorzaakt door het feit dat nerveuze “sensoren” in de hersenen en het centrale zenuwstelsel te gevoelig zijn voor pijn en pijn veroorzaken bij patiënten op een hoger niveau dan normaal zou zijn. .

Bovendien geloven andere wetenschappers dat fibromyalgie voornamelijk wordt veroorzaakt door genetische factoren. Volgens hen is er een zeer hoge incidentie van fibromyalgie die in veel familieleden voorkomt.

Deze theorie gaat uit van de overtuiging dat er een sterk verband bestaat tussen bepaalde polymorfe genen in het menselijk lichaam en de reden waarom fibromyalgie ontstaat, maar ze geven ook toe dat dezelfde genen verbonden zijn met vele andere aandoeningen gerelateerd aan fibromyalgie (bijvoorbeeld de chronische vermoeidheid). Syndroom). ).

Anderen geloven dat psychologische factoren en depressie essentieel zijn om te ontdekken waarom fibromyalgie ontstaat. Volgens hen is de hoge mate van comorbiditeit tussen fibromyalgie en depressie niet toevallig, en de laatste kan de echte oorzaak zijn die tot de eerste leidt.

Slechte slaapgewoonten kunnen ook een van de oorzaken zijn van de ontwikkeling van dit syndroom. Volgens onderzoekers die dit idee hebben aangenomen, kan een slechte droom het hele lichaam verstoren en je op hogere niveaus pijn doen voelen. Als gevolg hiervan ga je een vicieuze cirkel binnen waar pijn en slechte slaap constant met elkaar verbonden zijn, zonder je weg te laten zonder een uitweg te maken.

Waarom ervaren patiënten met fibromyalgie pijn in de nek?
Pijn is, zoals gezegd, het meest voorkomende en krachtige symptoom dat wordt ervaren door patiënten met fibromyalgie. De artsen verklaren de pijn in dit gebied als gevolg van de “activering” van een gevoelig punt precies in de nek.

Er kunnen andere oorzaken zijn die leiden tot nekpijn in het geval van fibromyalgie. Slecht slapen kan bijvoorbeeld ook een onjuiste houding betekenen die de spieren van uw nek kan aanspannen (en dus ook pijn kan veroorzaken).

Houd er ook rekening mee dat het ook zeer waarschijnlijk is dat u hoofdpijn en schouders zult ontwikkelen als gevolg van nekpijn. Heel vaak is de pijn in de nek nauw verbonden met de omliggende gebieden, dus u kunt ook pijn rond de nek ervaren.

Wat te doen met nekpijn?
Fibromyalgie kan niet worden genezen (in feite is de belangrijkste reden waarom het niet kan worden genezen, omdat we de oorzaak niet weten). Het kan echter worden toegediend, en dit is precies wat miljoenen patiënten met fibromyalgie elke dag doen.

Als de nekpijn Het is een van de symptomen die u ervaart met fibromyalgie, zijn er enkele dingen die u kunt doen. Dit zijn er enkele: 1- Pijnstillers Zonder recept verkrijgbare pijnstillers kunnen nekpijn verlichten, maar pas op dat je het niet misbruikt, omdat zelfs de meest basale aspirine of ibuprofen je lichaam het beste gevoel kunnen geven. Pijn weerstaat het gebruik.2- Zachte massage Een zachte massage in de nek kan werken als een wonder over hoe u zich zult voelen, dus aarzel niet om het aan iemand te vragen (of, trouwens, een beroep te volgenIk ben erg sceptisch over de oosterse praktijken die we hebben geleend, maar hun aantal neemt langzaam af. Er zijn veel patiënten die geloven dat acupunctuur hen heeft geholpen en als ze denken dat het ook voor jou een goede aanvullende therapie kan zijn, zorg dan dat je een erkende professional vindt. Nogmaals, dit lijkt sommigen misschien gek, maar yoga kan veel goeds doen als het gaat om het verlichten van pijn in verschillende delen van het lichaam. Omdat de meeste yogahoudingen gebaseerd zijn op een goede rek, kunnen ze echt spanning in de spieren loslaten en kunnen ze helpen de pijn weg te nemen. Houd er echter rekening mee dat je dit moet oefenen onder toezicht van een instructeur die weet hoe hij mensen met chronische pijn moet behandelen.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *