HOE FIBROMYALGIA SAMENHANGT MET SPIERMISTEN VAN DE SPIEREN Wanneer je spieren niet ontspannen

 

Heb je soms spieren die zich aantrekken en ontspannen, ongeacht wat je doet? Dit wordt spierspasmen genoemd en veel mensen met fibromyalgie hebben dit probleem. Sterker nog, sommige onderzoekers beschouwen een van de hoofdoorzaken van onze pijn.

Spasmen zijn anders dan spierspasmen, die kort en meestal pijnloos zijn. Wanneer een spier krampachtig wordt, wordt het strakker en blijft dat zo.

Spasmen kunnen voor iedereen pijnlijk zijn en zijn slechter voor mensen met fibromyalgie vanwege een symptoom dat hyperalgesie wordt genoemd, wat de naam is van de manier waarop ons zenuwstelsel de pijnsignalen versterkt.

Wat veroorzaakt spierspasmen?
We hebben niet veel onderzoek naar de reden waarom spierspasmen betrokken zijn bij fibromyalgie. Ten minste één onderzoek (Ge) suggereert echter dat onze spasmen worden veroorzaakt door myofasciale triggerpoints.

Myofasciale triggerpoints (PG) zijn slechte weefselbanden die ontstaan ​​wanneer zachte wonden (zoals verstuiking of uitzetting) niet goed genezen. Een aandoening met de naam myofasciaal pijnsyndroom (MPS) kan zich ontwikkelen bij iemand met meerdere actieve triggerpoints. MPS komt zeer vaak voor bij mensen met fibromyalgie en sommige artsen geloven dat ze in feite dezelfde aandoening hebben.

PG’s voelen als harde knobbeltjes onder de huid en hebben meestal de grootte van een potloodwisser. Het doet pijn als je erop drukt. Belangrijker is echter dat PG’s verwezen pijn veroorzaken, dat is pijn in een ander deel van het lichaam. Bijvoorbeeld, een Trp in de spier die langs de zijkant van de nek loopt, kan pijn in het bovenste deel van het hoofd veroorzaken en ook sinuspijn onder de ogen voelen.

In de Ge-studie konden de onderzoekers de spierpijn van fibromyalgie reproduceren – die schijnbaar willekeurige pijnen die ontstaan ​​in gebieden waar niets mis is met de weefsels – manipulerende PG’s. Ze concludeerden dat PGs spierspasmen veroorzaken die voornamelijk verantwoordelijk waren voor de pijn van fibromyalgie.

Natuurlijk is een enkele studie nooit overtuigend.

Onze spierspasmen kunnen ook worden veroorzaakt door andere dingen, zoals hyperactieve zenuwen, voedingstekorten of iets anders.

Behandel spierspasmen
Spierspasmen kunnen moeilijk zijn om kwijt te raken, dus gelukkig hebben we veel opties.

Dingen die je thuis kunt proberen, zijn onder andere:

warmte, ijs of wisselend tussen beide
geneesmiddelen voor actuele pijn zoals Asperger, Tijgerbalsem of BioFreeze
ontspanning / meditatie
zachte stretching / yoga
epsom zoutbaden
zelfmassage
rusten

Nutritioneel wordt aangenomen dat verschillende dingen helpen bij spierpijn. Hoewel ze in het algemeen niet specifiek zijn onderzocht op fibromyalgie, bevatten voedingsmiddelen en supplementen die kunnen helpen:

magnesium en appelzuur (afzonderlijk of samen als magnesiummalaat)
kaliumrijk voedsel zoals dadels, bananen, abrikozen, meloen, grapefruit, erwten, bonen, aardappelen, vis en runderlever
calcium (omdat cellen tweemaal zoveel calcium nodig hebben om een ​​spier te ontspannen dan om één te spannen)
vitamine D (die de neiging heeft te zijn deficiënt in fibromyalgie).

Gezondheidszorgverleners hebben ook een verscheidenheid aan hulpmiddelen om gespannen spieren te helpen ontspannen, zoals:

injecties met injectiepunten
acupunctuur (een van de voorkeursbehandelingen voor PG’s)
massagetherapie, chiropractie en andere handmatige therapieën

fysiotherapie
ontstekingsremmende en spierontspanners

Een onderzoek uit 2002 (Gur) suggereerde dat laserstherapie met een lage intensiteit kan helpen de spierspasmen en pijn die ze bij fibromyalgie veroorzaken te verlichten. Verschillende vervolgstudies van deze behandeling waren ook positief, hoewel niet alle patiënten specifiek de impact op spierspasmen hebben geanalyseerd.

Levensstijlen veranderen
U kunt ook uw levensstijl aanpassen om spierspasmen te helpen verlichten of voorkomen. Deze kunnen zijn:

uw werkplek ergonomischer maken
je houding verbeteren
veranderen waar of hoe u zit om tv te kijken
een kussen vinden dat je betere ondersteuning geeft
goede schoenen of inlegzolen dragen

Je kunt betalen om je gewoonten echt te onderzoeken en de dingen die je doet te zien die je spieren kunnen verergeren en eenvoudige veranderingen kunnen aanbrengen. Als u hulp nodig heeft om uw houding te herstellen, praat dan met uw arts over fysiotherapie.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *