8 Tekenen van fibromyalgie De meeste mensen missen

Door David Wolfe.

Fibromyalgie is een veelvoorkomende chronische ziekte die wordt gekenmerkt door uitgebreide pijn, onder andere. Het kan aanzienlijke pijn en vermoeidheid veroorzaken die van invloed zijn op iemands vermogen om zijn dagelijkse activiteiten uit te voeren. Hoewel de oorzaken van fibromyalgie onbekend zijn, wordt geschat dat het van invloed is op 5 miljoen Amerikanen ouder dan 18 jaar.

Onderzoek heeft aangetoond dat fibromyalgiepatiënten meestal verschillende artsen zien voordat ze hun diagnose krijgen. De symptomen van fibromyalgie veroorzaken vaak andere gezondheidsproblemen die de diagnose moeilijker kunnen maken. Het begrijpen van de symptomen kan een patiënt helpen zijn diagnose sneller te herkennen, zodat hij een manier kan vinden om zijn pijn te beheersen.

Hier zijn acht tekenen van fibromyalgie die je nooit zou moeten negeren:
1. Lichaamsstijfheid
De meerderheid van de patiënten die lijden aan fibromyalgie ervaart stijfheid van het lichaam. Dit gebeurt meestal ‘s ochtends. Het stijve gevoel is vergelijkbaar met degenen die lijden aan artritis. Het kan binnen 10-15 minuten vervagen, of het kan het grootste deel van de dag duren.

2. Abnormale spijsvertering
Symptomen van fibromyalgie kunnen zijn constipatie, diarree en winderigheid. Ongeveer 40-70% van de patiënten met fibromyalgie hebben symptomen die lijken op het prikkelbare darm syndroom, zure reflux en GERD.

3. Doofheid, zwelling of tintelingen
Veel fibromyalgiepatiënten ervaren een gevoel van naalden. Dit gebeurt vaak in de armen, voeten, handen en benen – een aandoening die paresthesie wordt genoemd. Voor sommige patiënten duurt dit enkele minuten. Voor andere patiënten kunnen de sensaties veel langer duren.

4. kop tot teen pijn
Ongeveer 97% van de patiënten met fibromyalgie lijdt aan pijn in het hele lichaam. Fibromyalgiepijn wordt vaak omschreven als “diep, scherp, kloppend of pijnlijk”. Dit soort pijn is vaak constant en reageert niet op vrij verkrijgbare pijnstillers.

5. Vingerskrampen en teenspasmen
Arteriële spasmen van de handen of tenen is een vrij algemeen symptoom van fibromyalgie. Het kan het gevolg zijn van blootstelling aan kou of stress. De gebieden die worden beïnvloed, krijgen een blauwe of lichte tint. Arteriële spasmen gaan ook gepaard met pijn.

6. Slechte slaapkwaliteit
Fibromyalgie kan het voor een patiënt moeilijk maken om een ​​goede nachtrust te krijgen. Studies hebben onregelmatige hersenactiviteit aangetoond bij fibromyalgiepatiënten tijdens rust. Deze onregelmatige hersenactiviteit in combinatie met pijn of stijfheid kan leiden tot een slechte nachtrust.

7. Fibromyalgie Mist
Fibromyalgiepatiënten kunnen een hersenmist ervaren. Concentratieproblemen en kortetermijngeheugenproblemen kunnen symptomen zijn van fibromyalgie. Algemene gevoelens van verwarring, vergeetachtigheid en gebrek aan mentale helderheid kunnen ook voorkomen.

8. Gevoeligheid voor temperatuur
Patiënten met fibromyalgie hebben vaak moeite om hun lichaamstemperatuur aan te passen. U kunt extreme hitte of extreme kou voelen als de temperatuur niet drastisch is veranderd.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *