Hier zijn acht tekenen van fibromyalgie die je nooit moet negeren:

Door: Dr. John Regan

Fibromyalgie is een veel voorkomende chronische aandoening die wordt gekenmerkt door wijdverspreide pijn, naast andere symptomen. Het kan aanzienlijke pijn en vermoeidheid veroorzaken en het vermogen van een persoon om zijn dagelijkse activiteiten uit te voeren, verstoren. Hoewel de oorzaken van fibromyalgie onbekend zijn, wordt geschat dat het 5 miljoen Amerikanen van 18 jaar of ouder treft.

Onderzoek heeft aangetoond dat fibromyalgiepatiënten meestal verschillende artsen zien voordat ze hun diagnose krijgen. De symptomen van fibromyalgie maskeren vaak andere gezondheidskwesties, waardoor het moeilijk te diagnosticeren is. Het begrijpen van de symptomen kan een patiënt helpen om zijn diagnose eerder te identificeren, zodat ze een manier kunnen vinden om hun pijn te beheersen.

Hier zijn acht tekenen van fibromyalgie die je nooit moet negeren:
1. Lichaamstijfheid
De meerderheid van de patiënten die last hebben van fibromyalgie ervaart stijfheid van het lichaam. Dit gebeurt meestal ‘s morgens. Het stijve gevoel is vergelijkbaar met degenen die lijden aan artritis. Het kan binnen 10-15 minuten vervagen, of het kan het grootste deel van de dag aanhouden.

2. Abnormale spijsvertering
Symptomen van fibromyalgie kunnen zijn constipatie, diarree en een opgeblazen gevoel. Ongeveer 40-70 {7e42071b14ee2e8f2fc2ef24c20bb0ab305ccdb09066d1e679a9e59b9a43d223} van patiënten die lijden aan fibromyalgie ervaart symptomen vergelijkbaar met het Prikkelbare Darmsyndroom, zure reflux en GERD.

3. Gevoelloosheid, zwelling of tinteling
Veel fibromyalgie-patiënten ervaren een sensatie van pinnen en naalden. Dit gebeurt vaak in de armen, voeten, handen en benen – een aandoening die paresthesie wordt genoemd. Voor sommige patiënten duren deze sensaties mogelijk maar een paar minuten. Voor andere patiënten kunnen de gewaarwordingen veel langer duren.

4. Hoofd tot teen Pijn
Ongeveer 97 {7e42071b14ee2e8f2fc2ef24c20bb0ab305ccdb09066d1e679a9e59b9a43d223} van patiënten die lijden aan fibromyalgie ervaart pijn in hun gehele lichaam. Fibromyalgiepijn wordt vaak omschreven als “diep, scherp, kloppend of pijnlijk.” Dit type pijn is vaak constant en reageert niet op pijnstillers zonder voorschrift.

5. Spierspasmen en spasmen in de tenen

Arteriële spasmen van de handen of tenen is een vrij algemeen symptoom van fibromyalgie. Het kan het gevolg zijn van blootstelling aan kou of stress. De gebieden die worden beïnvloed, krijgen een blauwe of bleke tint. Arteriële spasmen gaan ook gepaard met pijn.

6. Slechte slaapkwaliteit
Fibromyalgie kan het voor een patiënt moeilijk maken om een ​​goede nachtrust te krijgen. Studies hebben onregelmatige hersenactiviteit aangetoond bij fibromyalgiepatiënten tijdens rust. Deze onregelmatige hersenactiviteit, samen met pijn of stijfheid, kan slaap van slechte kwaliteit veroorzaken.

7. Fibromyalgie Fog
Fibromyalgie-patiënten kunnen een hersenmist ervaren. Problemen met concentreren en problemen met kortetermijngeheugen kunnen symptomen zijn van fibromyalgie. Algemene gevoelens van verwarring, vergeetachtigheid en gebrek aan mentale helderheid kunnen zich ook voordoen.

8. Gevoeligheid voor temperatuur
Patiënten met fibromyalgie hebben vaak moeite met het reguleren van hun lichaamstemperatuur. Ze kunnen extreme hitte of extreme kou voelen wanneer de temperatuur niet drastisch is veranderd.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *