Bevroren palet bij fibromyalgie

 

De frozen shoulder is een pijnlijke aandoening waar ook patiënten met fibromyalgie last van hebben. Deze toestand kan pijn in de schouder veroorzaken, zelfs in de rustpositie. De bevroren schouder bij fibromyalgie is net zo slopend als fibromyalgie zelf.

Wat is bevroren schouder bij fibromyalgie?
De bevroren schouder is een ontsteking in het kraakbeen van de schouder en de gewrichtscapsule. Deze toestand leidt tot een constante pijn in de schouders. Helaas zal de pijn blijven bestaan, zelfs als je je schouders of armen niet gebruikt om enige actie uit te voeren. Net als fibromyalgie, zullen bevroren schouders pijn veroorzaken die kan duren van enkele maanden tot meerdere jaren. Wanneer de pijn aanvalt, voorkomt dit dat de patiënt enige activiteit uitoefent.

Volledige immobiliteit is zeldzaam bij patiënten met een frozen shoulder. De patiënt heeft echter beperkte mobiliteit. De bevroren schouder bij fibromyalgie kan worden geactiveerd door een beroerte, een armfractuur, herstel na een operatie, enz. Al deze dingen kunnen leiden tot de onbeweeglijkheid van een persoon. Dit kan ook uw vermogen om uw dagelijkse taken uit te voeren beperken.

Hoe behandel je de frozen shoulder bij fibromyalgie?
Een van de meest voorkomende behandelingen voor frozen shoulder zijn medicijnen zoals Advil en Aspirin. Ze helpen de pijn te minimaliseren die men voelt als gevolg van een bevroren schouder. Daarnaast kan de arts ook ontstekingsremmende en pijnstillende medicijnen voorschrijven.

Een andere behandelingsmethode is fysiotherapie. Deze behandeling richt zich op stretching, vooral in de schouder. Dit kan helpen de bloedsomloop in het lichaam te verbeteren en weer mobiel te worden. In het geval dat de symptomen toenemen, kan uw therapeut steroïde-injecties toedienen. Dit kan de pijn aanzienlijk verminderen en de mobiliteit van de persoon herstellen. De patiënt zal soms worden voorgeschreven met een verdovingsmiddel. Dit is om de pijn te stoppen terwijl de therapeut werkt om de schouderweefsels losser te maken.

Een operatie voor de frozen shoulder kan ook nodig zijn. Chirurgie omvat het gebruik van een klein instrument vergelijkbaar met een buis om in te brengen in een incisie gemaakt in het gewricht. Als al het andere faalt, is chirurgie de laatste optie van de patiënt.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *